Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία

Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία


«Άλμα» και στην περιοχή της Ηπείρου κατέγραψε αθροιστικά ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης, αντανακλώντας αφενός την «ανάσα» που δίνουν τους δύο κλάδους οι ενισχυμένες τουριστικές ροές, αφετέρου την επίπτωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον φετινό Φεβρουάριο σκαρφάλωσε στα 233.928.755 ευρώ, από 190.382.865 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2022 μεγαλύτερη από 1,0% η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2023 σε σύγκριση με τον περυσινό Φεβρουάριο παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (άνοδος 49,1%) και η μικρότερη αύξηση (8,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω. Αντίθετα πτώση τζίρου παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (-26,3%).

Στο Νομό Ιωαννίνων η αύξηση για τον Ιανουάριο ανήλθε στο 47,6% και τον Φεβρουάριο στο 63,4%.

Στο Νομό Άρτας η αύξηση ήταν μεγαλύτερη τον Ιανουάριο ενώ ελλιπή στοιχεία διατίθενται για το Νομό Θεσπρωτίας. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν παρέχει στοιχεία για τον Φεβρουάριο ενώ τον Ιανουάριο αποτυπώνεται μείωση της τάξης του 14,6^.

Μικτή η εικόνα για την Πρέβεζας η οποία καταγράφει μικρή υποχώρηση τον Ιανουάριο ενώ τον Φεβρουάριο η αύξηση ξεπερνά το 16%.

Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία Άλμα του τζίρου για καταλύματα και τουρισμό τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο | Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.