Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών

Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών


Στις 30/3/2023 είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε στο σχολείο μας μια ημερίδα με το CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την κυβερνοασφάλεια») που αποτελεί μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, και ο σκοπός του προβλέπεται ρητά ως μη κερδοσκοπικός. Το Σωματείο προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, μεταξύ άλλων, την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και την εκπαίδευση, την ενεργοποίηση και την επιστημονική έρευνα στο τομέα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.
Οι ημερίδες που πραγματοποιούνται στα σχολεία είναι προσανατολισμένες στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε θέματα Διαδικτύου. Οι μαθητές εξοικειώνονται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας με την εκπαίδευση των δέκα κανόνων του Διαδικτύου που πρεσβεύει το Ινστιτούτο, στα social media, τους κανόνες εμπλοκής και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως και στον κίνδυνο εθισμού στο Διαδίκτυο και στα online video games. Εκτός από τα παραπάνω θίγονται μεταξύ άλλων θέματα όπως εκφοβισμός (bullying και cyberbullying) και κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική).
Η εισήγηση έγινε από την κα Μαριάννα Τζίμα, Ψυχολόγο και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου CSI.
Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.