Αποχαιρετισμός Αντώνη Μπέζα στον Βασίλη Δήμα

Αποχαιρετισμός Αντώνη Μπέζα στον Βασίλη Δήμα


Έφυγε πριν από λίγες ημέρες ένας άνθρωπος που η διαδρομή και η δράση του σημάδεψαν την εκπαιδευτική, κοινωνική και αυτοδιοικητική ζωή της Ηγουμενίτσας.
Ο καθηγητής μαθηματικός, Βασίλης Δήμας, από την μεγάλη οικογένεια των Δημαίων του Λαδοχωρίου ξεχώριζε για τη λιτότητα, την ιδιαίτερη ευστροφία και το ήθος του. Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και αποτελεσματικός στις πράξεις και πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης με άποψη και συμμετοχή.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του, αρχικά με τη λειτουργία ιδιωτικού φροντιστηρίου και στη συνέχεια στη δημόσια εκπαίδευση, πέρασαν από τα χέρια του εκατοντάδες μαθητές, πολλοί από τους οποίους έγιναν λαμπροί επιστήμονες της Θεσπρωτίας.
Σπουδαία ήταν και η πορεία του στην Αυτοδιοίκηση, στο αγαπημένο του Λαδοχώρι αρχικά, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και το Δήμο Ηγουμενίτσας αργότερα, όπου άφησε την προσωπική του σφραγίδα. Υπηρέτησε με αρχές και αξίες αλλά και με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα τις θέσεις που βρέθηκε και κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό των συμπολιτών του.
Την περίοδο 1991-1994 υπήρξε Πρόεδρος της Κοινότητας Λαδοχωρίου. Εργάστηκε συστηματικά για να ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηγουμενίτσας και προχώρησε την πολεοδόμηση της 1ης Πολεοδομικής Ενότητας Λαδοχωρίου για να ολοκληρώσει στη συνέχεια την Πράξη Εφαρμογής ο επίσης αείμνηστος μετέπειτα Πρόεδρος Σπύρος Ζώης. Την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας με σημαντικό έργο και δραστηριότητα ενώ το χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2009 υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΟΛΗΓ δίνοντας πραγματικές μάχες για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας.
Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του σαν τεχνικός σύμβουλος και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας αλλά και αργότερα σαν Βουλευτής και Υπουργός. Αν γράφω αυτά τα λίγα λόγια το κάνω πρώτιστα για να τιμήσω τη μνήμη του. Το κάνω όμως και για να προβάλω το παράδειγμά του σε όσους ασχολούνται με τα κοινά. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε, γιατί «Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το αξίζει»!
Στη σύζυγό του, τα παιδιά του, την αδελφή του και τους πολυπληθείς συγγενείς και οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια!
Αποχαιρετισμός Αντώνη Μπέζα στον Βασίλη Δήμα Αποχαιρετισμός Αντώνη Μπέζα στον Βασίλη Δήμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.