Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας


Αναφορά σε θετικές εξελίξεις, που υπάρχουν για τρία έργα έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εγκρίσεις μελετών από το ΚΑΣ και μια θετική γνωμοδότηση της ΓΓΑ για την επανεγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας.

Ειδικότερα:

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) εγκρίθηκαν:
· Η μελέτη που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας στον ιστορικό χώρο του Σουλίου και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης «είμαστε πολύ κοντά για να προχωρήσουμε σε αναζήτηση χρηματοδότησης, ίσως και από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε η Υπουργός».
· Η μελέτη για τα κτίρια που προορίζονται για τη χρήση τους από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης από την Τρίτη του Πάσχα θα αρχίσουν οι εργασίες αφαίρεσης του ελενίτ που υπάρχει στο χώρο και τα υλικά θα αποσταλούν σε ειδική μονάδα στη Γερμανία. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια πρόκειται να εκπονήσει και μια δεύτερη μελέτη που θα αφορά τη συνολική συντήρηση του Κάστρου.
Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.