Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων

Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων


Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2023, από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β’2549) και το άρθρο 266 του Ν. 5037/2023 (ΦΕΚ Α’78), καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους καθώς και των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, να προβαίνουν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στον απαιτούμενο καθαρισμό ως εξής:
α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους. ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.
Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα (50) λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, σύμφωνα με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και βεβαιώνεται εις βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου περί καθαρισμού των οικοπέδων τους.
Για να ενημερωθείτε για την υπ’ αριθ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη πατήστε ΕΔΩ
Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.