Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η εν λόγω δράση διεξήχθη στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και Εμβόλια», που πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, από το ΕΔΔΥΠΠΥ με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην ημερίδα, συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στην περιοχή των Δήμων Δελφών, Ερέτριας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Λαμιέων

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β' ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε: «Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας με ενεργή παρουσία για μια ακόμη χρονιά στην εκστρατεία του ΕΔΔΥΠΠΥ «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» συνεχίζει να ευαισθητοποιεί την κοινωνία μας για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, αλλά και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υιοθέτηση από τους συμπολίτες μας μιας υγιούς και υπεύθυνης συμπεριφοράς για την αποτελεσματική πρόληψη των ασθενειών».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του τόνισε: «Οι επιστήμονες που βρίσκονται σήμερα μαζί μας είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για τη διάδοση της γνώσης. Με τις εξειδικευμένες συμβουλές τους και την πολυετή πείρα τους γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν όλους τους πολίτες στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τη συνάντηση αυτή μπορούν να λάβουν την πληροφορία και να τη μεταφέρουν ορθά στους μαθητές τους, με γνώμονα την αλλαγή νοοτροπίας και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής».

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την κα Νικολέτα Λάμπρου, Συντονίστρια του Προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» & Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας. Το παραμύθι, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στο δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» Ολοκλήρωση ημερίδας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.