10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik)

10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik)


10 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την απώλεια του Κοσμά Ζαφείρη (Maik), του γνωστού Θεσπρωτού δημοσιογράφου, αθλητικογράφου, σκιτσογράφου και ερασιτέχνη φωτογράφου.
Ο Κοσμάς, γεννημένος στο Φιλιάτι της Θεσπρωτίας, ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κέρκυρα. 
Ήταν λάτρης της φωτογραφίας και καταξιωμένος σκιτσογράφος με διεθνή αναγνώριση. 
Είχε εργαστεί και ως ραδιοφωνικός παραγωγός και είχε μια παράλληλη ποιητική πλευρά. 
Ο Κοσμάς κατέγραφε τα ήθη, τα έθιμα και τις φυσικές ομορφιές της Θεσπρωτικής γης και της Κέρκυρας με τη φωτογραφική του μηχανή και το μεράκι της πένας του.
Το 2003, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικογράφων και Τηλεοπτικογράφων τον τίμησε για ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα "Κέρκυρα Σήμερα", το οποίο ασχολούνταν με την προαγωγή του Τύπου στην Περιφέρεια.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgNKbw2duRq6Y8JdmEi-sSmwx6Qu6qopZBVkeecNreAcZuZklmvG8-2VlISfwCDfn_o6BOwjjIZtKvWzMNBThUS7MWCb2RDCYwax70J4K5aROlzP0sUIzTKOemjQ2SmfKGqyk4e7Gswf4/s1600/%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25BA2.jpg

Επίσης, για χρόνια διατηρούσε μια στήλη με τον τίτλο "Ταξίδι στο χρόνο" στις εφημερίδες ΤΙΤΑΝΗ και ΤΟΛΜΗ Θεσπρωτίας.
Ο Κοσμάς Ζαφείρης δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ήταν δάσκαλος για πολλούς...
Η παρουσία του ήταν ένας φωτεινός φάρος στο χώρο του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Με την αφοσίωσή του στην τέχνη και τη δουλειά του, άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τομέα της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας.
Ο Κοσμάς Ζαφείρης μας έμαθε να αγαπάμε και να εκτιμούμε την ομορφιά της ζωής μέσα από τον φακό της φωτογραφικής του μηχανής και τα λόγια της πένας του. 
Η παρουσία του συνεχίζει να είναι ζωντανή μέσα από το έργο του, που μας ταξιδεύει σε μοναδικά τοπία και στιγμές, αλλά και μέσα από τις αναμνήσεις των αγαπημένων του, οικογένειας και φίλων.

10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik) 10 χρόνια χωρίς τον Κοσμά Ζαφείρη (Maik) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.