Ως τις 20 Ιουνίου αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα»

Ως τις 20 Ιουνίου αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα»

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης ηλιακών θερμοσιφώνων, μέσω του οποίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να διεκδικήσουν επιταγή αξίας από 510 ευρώ έως και 905 ευρώ για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι «ενεργή» μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 15:00.
Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα ωφελούμενα νοικοκυριά να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες, με παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 200.000 αιτήσεις. Η τελική επιλογή των 120.000 δικαιούχων θα προκύψει μέσα από ένα συνδυασμό κριτηρίων, οικονομικών, κοινωνικών, αλλά και με βάση την Περιφέρεια, ανάλογα με τη διεύθυνση της κατοικίας που δηλώνεται στην αίτηση.
Κι αυτό επειδή σε κάθε περιφέρεια θα διανεμηθεί ένα διαφορετικό ποσό. Έτσι κάθε Περιφέρεια της χώρας θα έχει την δική της σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τα οικονομικά και τα κοινωνικά κριτήρια του κάθε αιτούντα.
Ως τις 20 Ιουνίου αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα» Ως τις 20 Ιουνίου αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.