Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στο Φιλιάτι

Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στο Φιλιάτι


Αξιότιμοι φίλες και φίλοι Θεσπρωτοί, αξιότιμοι εκπρόσωποι της εκκλησίας και της πολιτικής ηγεσίας. Υπουργέ, εκπρόσωποι της τοπικης αυτοδιοίκησης, τομεάρχη του κόμματος, πρόεδρε και μέλη της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας.

Η χωρα μας διήλθε από τεράστιες εξωγενείς κρίσεις. Αυτές οι κρίσεις δεν δημιουργήθηκαν από εμάς αλλά ήρθαν σε εμάς. Η τεράστια υγειονομική κρίση του κορονοϊού η οποία έπληξε την ανθρωπότητα και εν συνεχεία η τεράστια ενεργειακή κρίση που ήταν απόρροια της υγειονομικής και απόρροια του ρωσοουκρανικου πολέμου.

Όλες αυτες οι κρίσεις έπληξαν δραστικά τη χώρα μας, η οποία προερχόταν ήδη από μία δεκαετή και πλέον οικονομική δυσπραγία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγκαστικά, διοχέτευσαν την πλειονότητα των δυνάμεων και των ικανοτήτων τους στην αντιμετώπιση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτών των κρίσεων, προκειμένου να επηρεάσουν αυτές όσο το δυνατόν λιγότερο αρνητικά την πατρίδα μας. Έτσι, η υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος της ΝΔ δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί στην περασμένη τετραετία, εξαιτίας της ύπαρξης αυτών των τεράστιων διεθνών κρίσεων.


Η υλοποίηση του προγράμματος, όμως, αυτού θα λάβει χώρα την ερχόμενη τετραετία με ισχυρή κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατιας και με ισχυρο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να οδηγήσουμε τη χώρα στην σταθερότητα και στην ευημερία!

Παρόλη, όμως, τη σφοδρότητα αυτών των κρίσεων, η χώρα μας κατόρθωσε με ισχυρή βούληση και μεθοδική δουλειά να τις αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα από ότι κατόρθωσαν άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, απόλυτα επιτυχημένη ήταν και η αντιμετώπιση των εξωτερικών προκλήσεων και απειλών, η ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και η δημιουργία ισχυρών συμμαχιών που δεν είχε δει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Παρόλη, λοιπόν την ύπαρξη αυτών των κρίσεων, έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα στη χώρα μας, σε πολλούς τομείς. Κατορθώσαμε να βγούμε από την ενισχυμένη εποπτεία και η χώρα μας έχει αυτή τη στιγμή διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι κρίσεις αυτές, ασφαλώς, είχαν και τεράστιο αντίκτυπο στην περιοχή μας, στο Νομό μας. Επλήγη σφόδρα και η οικονομία στην περιοχή μας.

Τώρα, όμως, είναι η ώρα, τώρα που διαφαίνεται μία σταθερότητα στην ελληνική οικονομία, η Θεσπρωτία να συμπορευθεί με αυτήν την σταθερότητα και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις δυσχέρειες.

Κυρίες και κύριοι, περιοχή μας έχει τεράστια πλεονεκτήματα, κυρίως λόγω της θέσης της και κυρίως λόγω του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία δικαιολογία, η Θεσπρωτία να μην πρωταγωνιστήσει στη νέα αποχή, σε πολλούς τομείς. Είναι πραγματικά αδικαιολόγητο, δεδομένων των δυνατοτήτων που έχει. Έχουμε προϊόντα που σύμφωνα με μελέτες είναι ποιοτικά αναβαθμισμένα εν συγκρίσει με προϊόντα άλλων περιοχών. Τα μανταρίνια μας, εν γένει τα εσπεριδοειδή, το λάδι μας, οι ελιές μας, τα ακτινίδια, το μέλι, τα προϊόντα της κτηνοτροφίας, καθώς και άλλα προϊόντα, είναι πολύ πιο ποιοτικά από αυτά άλλων ευρωπαϊκών περιοχών. Οι απασχολούμενοι με τις υδατοκαλλιέργειες στην περιοχή μας μπορούν με την κατάλληλη στήριξη να πρωταγωνιστήσουν υπερνικώντας τον ανταγωνισμό!

Οφείλουμε, λοιπόν, να οργανώσουμε πολύ καλύτερα και πολύ πιο σύγχρονα την παραγωγή τους και κυρίως οφείλουμε να οργανώσουμε ουσιαστικότερα την προώθησή τους σε αγορές όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα.

Αυτό, θα στηρίξει από τη μία, τους ήδη υπάρχοντες παραγωγούς, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τη νεολαία μας προκειμένου αυτή να μην έχει το βλέμμα της προς την έξοδο, αλλά να παραμείνει και να προκόψει εδώ στην περιοχή μας. Πολύ σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η ανάπτυξη νέας μορφής καλλιεργειών που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή μας και παράλληλα να αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Όλα αυτά μπορούν να εφαρμοσθούν με τον κατάλληλο προγραμματισμό και την κατάλληλη μεθοδικότητα, με ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ισχυρό Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Φίλες και φίλοι, πολλά είναι και τα βασικά προβλήματα που οφείλουμε να ξεπεράσουμε στην περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καν το ζήτημα της μη εξυπηρέτησης των συντοπιτών μας από τραπεζικά καταστήματα, με το κλείσιμο αυτών, υποβάλλοντας καταυτόν τον τρόπο σε ταλαιπωρία μία ολόκληρη κοινωνία! μία ολόκληρη περιοχή! Πλείστες ήταν οι πιέσεις μας και εμού προσωπικά με την ιδιότητά μου ως πολιτευτής Ν. Θεσπρωτίας, προς την ηγεσία της εθνικής τράπεζας προκειμένου να διατηρήσει εν λειτουργία το κατάστημά της στους Φιλιάτες, εξυπηρετώντας τον κόσμο, αναφέροντας της πως οι τράπεζες έχουν πέρα από την κερδοφορία τους και κοινωνικό ρόλο! Επίσης, διαρκής υπήρξε και η πίεση και η παρέμβασή μας, προς την κατεύθυνση επίλυσης / βελτίωσης ενός άλλου μείζονος και χρόνιου προβλήματος, που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί, αυτό της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά & των τεράστιων ζημιών που προκαλούνται στις όμορες περιοχές. Οι κάμποι της Βρυσέλλας, της Κορύτιανης και της Σκάλας Φιλιατών μετατρέπονται σχεδόν κάθε χρόνο σε μιαν απέραντη λίμνη και οι κάτοικοι 17 κοινοτήτων βλέπουν κάθε χρόνο, τις περιουσίες τους και τον κόπο τους βουλιαγμένα στα νερά, με χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες δέντρα, εσπεριδοειδή, ελαιόδεντρα και ακτινίδια να βουλιάζουν στη λάσπη. Προβλήματα, κυρίες και κύριοι, που η επίλυσή τους έπρεπε να έχει έρθει χρόνια νωρίτερα περιορίζοντας τις σημαντικές ζημιές των παραγωγών και όχι μόνο.

Φίλες και φίλοι, έχουν γίνει πολλά πράγματα θετικά στον τόπο μας, υπάρχει όμως, μεγάλο περιθώριο να γίνουν πολλά περισσότερα, με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις ισχυρές επαφές καθώς και την ισχυρή διεκδικητικότητα προς την κεντρική πολιτική ηγεσία, που οφείλουν να έχουν οι εκπρόσωποι της περιοχής.

Όλα αυτά μπορούμε και πρέπει να τα κάνουμε για το μέλλον της Θεσπρωτίας, για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον των Θεσπρωτών, διότι αξίζουμε να πρωταγωνιστήσουμε στη νέα εποχή διεκδικώντας αυτά που μας αξίζουν!

Τέλος, φίλες και φίλοι, επιτακτική είναι η στήριξη στον τουριστικό τομέα στην περιοχή μας. Η Θεσπρωτία, έχει όλες τις προϋποθέσεις να θριαμβεύσει στον τουριστικό τομέα, σε όλες τις μορφές του, θερινό, ορεινό, εναλλακτικό τουρισμό. Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και μπορεί να αποτελέσει και την βαριά βιομηχανία του νομού μας. Η ιδιωτική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση κάνει σημαντικά βήματα. Οι υποδομές, όμως, που μπορούν να στηρίξουν τον τουριστικό τομέα στην περιοχή μας, δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα έπρεπε.

Με πυγμή, λοιπόν, υλοποιήσιμο σχέδιο και ισχυρή διεκδικητικότητα από τους πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής, η Θεσπρωτία μπορεί να κατακτήσει αυτά που της αξίζουν, να βγει από τη στασιμότητα και να θριαμβεύσει! Είναι στο χέρι μας!

Όλα αυτά θα τα επιτύχουμε με την ισχυρή κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, με τον ισχυρό Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα λαμπρό μέλλον της πατρίδας μας, για ένα λαμπρό μέλλον της Θεσπρωτίας και των Θεσπρωτών, όπως ακριβώς μας αξίζει!! Σταθερά, τολμηρά, μπροστά! Σας ευχαριστώ.

Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στο Φιλιάτι Η ομιλία του Γιάννη Παπαγιάννη στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.