Ας προστατέψουμε το τουριστικό μας "προϊόν", τα Σύβοτα

Ας προστατέψουμε το τουριστικό μας "προϊόν", τα Σύβοτα


Στα Σύβοτα Ηγουμενίτσας, μια περιοχή γεμάτη ομορφιά και φυσικό κάλλος, απίστευτες εικόνες από σκουπίδια και μπάζα έρχονται στο φως, που προβληματίζουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες. 
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων, οι αρμόδιοι φαίνεται να μην φροντίζουν για την απομάκρυνση των απορριμμάτων.
Η περιοχή των Συβότων, που θα έπρεπε να αποτελεί έναν ευχάριστο προορισμό, μετατρέπεται σε ένα σκηνικό απογοήτευσης και αποτροπιασμού.
Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι και ανήσυχοι για τις συνέπειες που έχει η παρουσία αυτών των απορριμμάτων στην εικόνα της περιοχής. 

Ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στους αρμόδιους φορείς, αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους. 
Ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης είναι η απόρριψη υλικών από ανακαινίσεις και κατασκευές σε μη επιτρεπόμενες περιοχές. 
Παρά την ύπαρξη προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων από τη δημοτική αρχή, ορισμένοι κάτοικοι εξακολουθούν να απορρίπτουν οπουδήποτε τα υλικά αυτά, προκαλώντας έτσι περαιτέρω ρύπανση.
Είναι αναγκαίο να αναλάβουμε όλοι μαζί την ευθύνη για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την προστασία της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Επίσης είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος απαιτεί τη συνεργασία και τη συνεισφορά όλων των ενδιαφερομένων πλευρών. 
Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να δράσουν με συνέπεια και αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και την επιβολή των αναγκαίων κυρώσεων για την παραβίαση των κανονισμών. 
Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμμορφώνονται προς το πρόγραμμα αποκομίδης που έχει θεσπιστεί από τη δημοτική αρχή και την εναπόθεση των υλικών από ανακαινίσεις στους κατάλληλους χώρους, που όμως θα πρέπει να δημιουργηθούν από τη δημοτική αρχή σε σημεία μη ορατά από τους επισκέπτες.
Ας προστατέψουμε το τουριστικό μας "προϊόν", τα Σύβοτα Ας προστατέψουμε το τουριστικό μας "προϊόν", τα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.