Ηγουμενίτσα: Πως δόθηκε άδεια και ποιος θα καθαρίσει;

Ηγουμενίτσα: Πως δόθηκε άδεια και ποιος θα καθαρίσει;


Το περασμένο Σάββατο, διοργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα από την Happy Elephant, σε συνεργασία με ντόπιους επιχειρηματίες, το "φεστιβάλ χρωμάτων".
Η εκδήλωση, που απευθυνόταν σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, η οποία παραχωρήθηκε από το δήμο Ηγουμενίτσας για τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Δυστυχώς όμως, όπως πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα, υπήρξαν "παρατράγουδα", αφού όλα οργανώθηκαν στο "πόδι".
Καταρχήν πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν για το κόστος (2,5€) της σακούλας που περιείχε τα χρώματα, χωρίς μάλιστα να υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση. 
Έτσι πολλοί γονείς, που δεν μπόρεσαν να δώσουν τα απαιτούμενα χρήματα, πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν από την πλατεία.
Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως εντοπίζεται στην ίδια τη συσκευασία, την οποία πουλούσαν σε μικρά παιδιά, αφού πάνω της ανέφερε ρητά πως πρέπει "να μένουν μακριά από παιδιά".


Οργάνωσαν δηλαδή μια εκδήλωση για παιδιά, με ένα προϊόν το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι διοργανωτές παράτησαν την πλατεία μέσα στα χρώματα, με αποτέλεσμα εώς σήμερα να είναι βαμμένη κίτρινη, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Σε όλες τις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων και κτηρίων, σαφής όρος είναι να επιστραφεί ο χώρος στην κατάσταση που παραδόθηκε. Σε αυτή την περίπτωση όμως τίποτα δεν τηρήθηκε.
Θα ρωτήσουμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας, με απόφαση του οποίου παραχωρήθηκε η πλατεία σε ιδιώτες, εάν γνώριζε πως η εκδήλωση ήταν κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εάν χρέωσε τους διοργανωτές ανάλογο αντίτιμο για τη χρήση της πλατείας.
Επίσης εάν γνώριζε πως τα χρώματα που μοιράστηκαν στα παιδιά μας, ήταν ακατάλληλα για παιδιά.
Τέλος, να μας ενημερώσει για το ποιος θα επωμιστεί το κόστος για τον καθαρισμό της πλατείας;
Οι διοργανωτές (που έβγαλαν και κέρδος) ή η δημοτική αρχή και κατ' επέκταση οι δημότες;


Ηγουμενίτσα: Πως δόθηκε άδεια και ποιος θα καθαρίσει; Ηγουμενίτσα: Πως δόθηκε άδεια και ποιος θα καθαρίσει; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.