Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο


Η Περιφέρεια Ηπείρου γίνεται αποδέκτης συνεχών διαμαρτυριών από πολίτες για φαινόμενα τοποθέτησης διαφημιστών πλαισίων και διαφημίσεων κατά μήκος του οδικού δικτύου ή και σε κοινόχρηστους χώρους.

Έχοντας υπόψη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ζητά από επιχειρήσεις, πολίτες, συλλόγους, κομματικές οργανώσεις και υποψήφιους βουλευτές να σέβονται το περιβάλλον, να προστατεύουν την οδική ασφάλεια και να τηρούν τη νομοθεσία.

Η Περιφέρεια καλεί επίσης όσους έχουν τοποθετήσει παράνομα διαφημιστικά πλαίσια ή διαφημίσεις σε κολώνες φωτισμού, ή στύλους ή υποστηρίγματα κατά μήκος του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου που έχει την αρμοδιότητα να τα απομακρύνουν εντός πέντε ημερών, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση ή προειδοποίηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί η ίδια σε αφαίρεσή τους, καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη και επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι για τις παράνομες διαφημίσεις, πανό, αφίσες, επιγραφές κλπ εντός των οικισμών αρμόδιοι είναι οι κατά περιοχή Δήμοι.
Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.