Υψηλός τζίρος σε εστίαση - καταλύματα στην Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο

 Υψηλός τζίρος σε εστίαση - καταλύματα στην Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο


Σημαντικές ανοδικές τάσεις τόσο στον κλάδο των καταλυμάτων όσο και της εστίασης καταγράφονται για την Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται για δύο κλάδους που εξελίσσονται σε εξαιρετικά σημαντικούς για την τοπική οικονομία και οι οποίοι πέρασαν την δική τους δοκιμασία στα χρόνια της πανδημίας.
Η ανάκαμψη όμως όπως φαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει μαζί με την τουριστική κίνηση.
Αυξημένος κατά 38% ήταν ο τζίρος στον κλάδο των καταλυμάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους για το Νομό Ιωαννίνων και σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σε απόλυτα ποσά ο τζίρος αυξήθηκε κατά 2,1 εκατομμύρια και από τα έξι εκατομμύρια που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2022 έφτασε στα 8,3 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Αυξητικές τάσεις καταγράφονται επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα στην Άρτα και την Πρέβεζα ενώ στην Θεσπρωτία σημειώθηκε μικρή υποχώρηση.
Στην Πρέβεζα ο τζίρος αυξήθηκε κατά 24%, στην Άρτα κατά 19,8% ενώ στη Θεσπρωτία υποχώρησε κατά 4%.
Συνολικά για την Ήπειρο ο τζίρος των καταλυμάτων το πρώτο τρίμηνο άγγιξε τα 11 εκατομμύρια ευρώ.
Αυξητική όμως ήταν η πορεία και στον κλάδο της εστίασης.
Στο Νομό Ιωαννίνων η αύξηση ανέρχεται στο 26% καθώς ο τζίρος από τα 20,7 εκατομμύρια έφτασε στα 26,2.
Στο Νομό Άρτας η αύξηση ανέρχεται στο 22,5% με τον συνολικό τζίρο να φτάνει στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ, στο Νομό Θεσπρωτίας η αύξηση φτάνει στο 30% και ο τζίρος ανέρχεται στα 4,2 εκατομμύρια ενώ στο Νομό Πρέβεζας η αύξηση φτάνει στο 25,9 και ο συνολικός τζίρος στα 4,3 εκατομμύρια.
Συνολικά για την Ήπειρο ο τζίρος της εστίασης προσεγγίσει τα 40 εκατομμύρια.
Η σημαντική αύξηση που καταγράφεται στο Νομό Ιωαννίνων τόσο στον κλάδο των καταλυμάτων όσο και στην εστίαση είναι συνδεδεμένη και με την αυξημένη τουριστική κίνηση που είχε σημειωθεί στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.
Υψηλός τζίρος σε εστίαση - καταλύματα στην Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο  Υψηλός τζίρος σε εστίαση - καταλύματα στην Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.