Ένα εκατομμύριο στην Ήπειρο για ηλεκτρικούς φορτιστές

Ένα εκατομμύριο στην Ήπειρο για ηλεκτρικούς φορτιστές


Το ποσό του 1.078.674 ευρώ αναλογεί στην Ήπειρο από το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 11 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι, όπως δηλώνει και η ονομασία του, η εγκατάσταση περισσότερων από 8.000 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (300000 kW ως αθροιστική εγκατεστημένη ισχύς των σημείων αυτών) σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων αστικών, περιαστικών περιοχών, καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων, εντός λιμένων, αερολιμένων, κ.λπ.

Ως εκ τούτου, στοχεύει στην παροχή οικονομικής στήριξης για επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα, στις ασφαλείς και βιώσιμες μεταφορές και στην καθαρή, αποδοτική παραγωγή και χρήση ενέργειας, μέσω της ενίσχυσης δημοσίως προσβάσιμων υποδομών επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) ανά την Επικράτεια, οι οποίες τροφοδοτούνται με ενέργεια παραγόμενη από ΑΠΕ, με σκοπό τη δημιουργία ενός βασικού δικτύου (κορμού) δημόσιας φόρτισης Η/Ο στη χώρα, με τη μέγιστη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη, αλλά και την εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού.

Αποτελεί δηλαδή ένα βασικό εργαλείο της ελληνικής Πολιτείας για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Το Πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» εκτείνεται μέχρι το 2024 και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 79.790.000 ευρώ, εκ των οποίων για το τρέχον έτος το ποσό φτάνει τα 15.958.000 ευρώ.
Ένα εκατομμύριο στην Ήπειρο για ηλεκτρικούς φορτιστές Ένα εκατομμύριο στην Ήπειρο για ηλεκτρικούς φορτιστές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.