Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας


Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, όπου συνελήφθησαν ακόμη 2 αλλοδαποί

Συνελήφθησαν προχθές (22-05-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων -3- αλλοδαποί, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.
Πρόκειται για 31χρονο, 35χρονο και 22χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία, απείθεια και ψευδή κατάθεση.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αλλοδαποί επέβαιναν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος και συνελήφθησαν, αφού πρώτα επιχείρησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.
Όπως προέκυψε, ο 35χρονος και ο 31χρονος μετέφεραν με το παραπάνω αυτοκίνητο τον 22χρονο, ο οποίος στερείται των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.
Ακόμη, ο 31χρονος επέδειξε ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχε ανακληθεί και κατείχε παράνομα και από την έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου διακριβώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας.
Συνεχιζόμενης της διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δύο προσώπων και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Ακόμη, προέκυψε ότι και ο 22χρονος αναζητούνταν από τις αλβανικές αρχές, σε εθνικό επίπεδο, για το αδίκημα της συνέργειας σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:
· το παραπάνω αυτοκίνητο,
· το ανακληθέν δελτίο ταυτότητας,
· χρηματικό ποσό 1400 ευρώ και
· 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός για απόπειρες ανθρωποκτονίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.