ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ»


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιούλη 2023, ώρα 8.30μμ, στην Ηγουμενίτσα, στην Πλατεία Δημαρχείου, Λαϊκή Συνέλευση, με την παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών, για το πρόβλημα της παραχώρησης από τον Δήμο της τελευταίας ελεύθερης παραλίας στην «Ελιά», σε συνέχεια της πρωτοφανούς μαζικής λαϊκής παρέμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 21ης Ιούλη και μετά από κάλεσμα πολιτών,

Η Δημοτική Αρχή στριμωγμένη από την παρουσία του κόσμου και απογυμνωμένη από επιχειρήματα, προέβη σε λεκτικούς ελιγμούς, αναγκάστηκε να μιλήσει για ελέγχους κλπ., για να επανέλθει μετά από 4 μέρες με μια απαράδεκτη Ανακοίνωση που λέει, «ούτε γάτα ούτε ζημιά», «δεν τρέχει τίποτε», «αξιοποίηση παραλιών», «θέσεις εργασίας» και «έσοδα» 1.068,70€ για τρία χρόνια! Όσο για τους ελέγχους, παραπέμπονται στην ….Κτηματική Υπηρεσία, δηλαδή στις καλένδες.

Ήδη ο ιδιώτης αφού είχε εγκαταστήσει καντίνα και ομπρελοξαπλώστρες, χωρίς καμιά άδεια, προέβη σε απομάκρυνση των ομπρελοξαπλωστρών.

Αναδίπλωση ή υποχώρηση; Ό,τι και να είναι, αποτελεί κατάκτηση της πλατιάς, μαζικής παρέμβασης του κόσμου. Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε. Συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε σχεδιάσει

Στη Λαϊκή Συνέλευση αποφασίστηκε:

Να συνεχιστεί και να πλατύνει ο αγώνας με στόχο, να μείνει ελεύθερη η παραλία της «Ελιάς», να ανακληθεί η απόφαση για την παραχώρησή της σε ιδιώτη και να απομακρυνθεί και η καντίνα από την παραλία.
Να δηλωθεί ότι είμαστε αντίθετοι στην νομοθεσία και στις πολιτικές κυβερνήσεων και Δήμων, για πλήρη εμπορευματοποίηση ενος κοινωνικού αγαθού, για παραλίες ελεύθερες, από την ανεξέλεγκτη ολοκληρωτική επιχειρηματική κερδοσκοπία
Αναδείχτηκε 15/μελής Κίνηση Πολιτών για ελεύθερη παραλία στην Ελιά» για να συντονίσει τις παραπέρα δράσεις, η οποία είναι ανοιχτή για οποιοδήποτε θέλει να συμμετάσχει.
Να γίνει πλατιά ενημέρωση του λαού της πόλης, με το μοίρασμα σχετικής Ανακοίνωσης και να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας, στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Να γίνει μαζική συμβολική παρουσία για περιφρούρηση της παραλίας το Σάββατο 29/7, ώρα 6.00μμ, στο χώρο της παραλίας
Να γίνει καταγγελία της Κίνησης Πολιτών, σε όλες τις υπηρεσίες για ελέγχους σε αυτή και σε όλες τις παραλίες.
Να αναρτηθούν πανό και ενημερωτικό υλικό στην παραλία και στην πόλη
Να δημιουργηθεί ψηφιακή πύλη «Παραλία Ελιά», για πρόσβαση και οριζόντια σύνδεση των πολιτών
Να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και τις περαιτέρω δράσεις

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι σε όλη τη χώρα δημιουργούνται κινήσεις πολιτών για ελεύθερες παραλίες (Πάρος, Λήμνος κλπ.) ενάντια στον «πολιτισμό της κυριαρχίας της εξαπλώστρας».

Δεν επαναπαυόμαστε! Καλούμε όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν την επιτροπή αγώνα ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για να μείνει ελεύθερη η παραλία ΕΛΙΑ, να διευρύνουν με τη συμμετοχή τους την επιτροπή, να επαγρυπνούν και να καταγγέλλουν όποια κίνηση κατάληψης της παραλίας και να επικοινωνούν με την επιτροπή στο email elefterielia@gmail.com


ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠ΄ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ»
ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ» ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2023 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Μπράβο !!! Το μπράβο όμως δεν είναι αρκετό. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε όλοι μας, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει όχι μόνο παραλία ελεύθερη για κολύμπι αλλά ούτε αέρας για να αναπνέουμε. Όσο για τα επιχειρήματα του Δήμου, δείχνουν το πόσο αδιάλλακτοι και προκλητικοί είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχνάμε καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την ελευθερία...τα ξεχνάμε και στις εκλογές ....ο δήμος δεν είναι το κτίριο είναι οι συμπολίτες μας που πηγαίνουν και οι ίδιοι στην παραλία...κάτι άλλο δεν πάει καλά... δεν υπάρχει εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα… που να βάζει όρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες