Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών

Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριώνΜε την διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το νέο σχολικό έτος.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή των ωρών στους Δήμους κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και ο Δήμος κίνησε άμεσα τις διαδικασίες ώστε να προλάβει τις προθεσμίες και να είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να οριστικοποιήσει τον αριθμό όσων θα προσληφθούν ώστε να ακολουθήσει η δημοσίευση της προκήρυξης.

«Εάν το θέμα δεν εγκριθεί υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και να μην έχουμε σχολικές καθαρίστριες» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας ο οποίος ανέλυσε όλο το νομικό πλαίσιο.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ανέφερε ότι το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου ανέρχονται στις 140. Συνολικά λειτουργούν 814 αίθουσες στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη δευτεροβάθμια 743.

Η πρόταση που έγινε προβλέπει την πρόσληψη 112 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής απασχόλησης.

Για να καλυφθεί το κόστος αυτών δεν επαρκούν οι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εσωτερικών πιστώσεις και ο Δήμος θα διαθέσει φέτος ποσό 450 χιλιάδων περίπου για να καλύψει τον συγκεκριμένο αριθμό.
«Ο Δήμος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες και τα παιδιά και το αποδεικνύει κόβοντας άλλες δαπάνες για να προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Βάββας.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι ο Δήμος διαφωνεί με την τακτική του Υπουργείου και εξακολουθεί να διεκδικεί περισσότερες πιστώσεις για να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των σχολείων.

Εκ μέρους των σχολικών καθαριστριών τέθηκε το αίτημα για πρόσληψη 166 συνολικά εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.
Από το δημοτικό συμβούλιο και μετά από ψηφοφορία εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες