Παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Συβότων - Πλαταριά για την παραλία "ΕΛΙΑ"

Παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Συβότων - Πλαταριά για την παραλία "ΕΛΙΑ"


Η ιστορία της “ ΕΛΙΑΣ”
Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από την απόφαση του αρμόδιου φορέα(ΟΛΗΓ, ΔΗΜΟΣ);, να παραχωρηθεί σε ιδιώτες η παραλία ΕΛΙΑΣ στη θέση ΚΑΛΑΜΙ Πλαταριάς, για χρήση και οικονομική εκμετάλλευση κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, θα ήθελα, προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα οι συνδημότες μας, να επικοινωνήσω και να μοιραστώ μαζί σας το ιστορικό της αξιοποίησής της και της ελεύθερης και ανεμπόδιστης χρήσης του συνόλου των λουομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με τη δημιουργία των Καποδιστριακών Δήμων συγκροτήθηκε ο Δήμος Συβότων με έδρα την Πλαταριά. Είχα τη μεγάλη τιμή, χαρά και ευθύνη να υπηρετήσω, ως Δήμαρχος, για οκτώ συναπτά έτη, την αξιολάτρευτη αυτή περιοχή και τους υπέροχους κατοίκους της.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας εντάξαμε στις άμεσες προτεραιότητές μας και την αξιοποίηση των παραλιών της ΕΛΙΑΣ και του ΝΑΥΤΙΛΟΥ, προκειμένου να μπορεί ανεμπόδιστα και κυρίως, χωρίς κόστος να έχει πρόσβαση σε αυτές ο απλός κόσμος του καθημερινού μόχθου, οι απόμαχοι της δουλειάς και ευρύτερα οι οικονομικά αδύναμοι που δεν μπορούν να επισκέπτονται οργανωμένες παραλίες. Μακάρι ο νομός μας να αποτελούνταν αποκλειστικά από οικονομικά εύρωστους και ανεξάρτητους πολίτες που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τη δροσιά και την αύρα των καταγάλανων παραλιών μας, χωρίς να τους απασχολεί το οικονομικό κόστος.

Η πρωτοβουλία μας αυτή που είχε αναμφίβολα κοινωνικά, πολιτικά, αλλά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, στοχεύοντας στη ανακούφιση και την εξυπηρέτηση των πολλών, συνάντησε, δυστυχώς, τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, που ενίοτε ενισχύονταν και από ακατανόητες εμμονές και παρωχημένες αντιλήψεις, σχετικά με την έννοια του κοινωνικού οφέλους και από τις εμπλεκόμενες Δημόσιες Υπηρεσίες. Όμως, με υπομονή και επιμονή, σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο μας, κατορθώσαμε να διανοίξουμε δρόμους πρόσβασης, να κατασκευάσουμε πέτρινα σκαλοπάτια, να διαμορφώσουμε χώρους στάθμευσης, να εξυγιάνουμε και να καθαρίσουμε τις πλαζ, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να τις χρησιμοποιεί και να τις απολαμβάνει το ευρύτερο κοινό. Μέσα σε λίγους μήνες, δουλεύοντας τις περισσότερες φορές νύχτα, Κυριακές και αργίες,’’ για το φόβο των Ιουδαίων’’, όπως κοινώς λέγεται, το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα.

Αδυνατώ να πιστέψω πως μετά από είκοσι και πλέον έτη ελεύθερης πρόσβασης σε αυτές του απλού κόσμου, κάποιοι αποφάσισαν για λίγα ευρώ να αγνοήσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα, των απλών ανθρώπων που υποτίθεται ότι προστατεύουν και υπηρετούν.

Εύχομαι και ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, να ανακληθούν αν είναι αναγκαίο για την κοινωνική ηρεμία κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν ενδεχομένως βεβιασμένα και κάτω από πίεση και να αποδοθούν οι παραλίες ελεύθερες, όπως μέχρι τώρα για την είσοδο και χρήση από το ευρύ κοινό. Παράλληλα να υπάρχει και διαρκής μέριμνα για τη στοιχειώδη καθαριότητα και τον επιβαλλόμενο έλεγχο για το χώρο που εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες, οι οποίοι έχουν την τάση να επεκτείνονται όλο και περισσότερο σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.



Θεόφιλος Παππάς

Π. Δήμαρχος Συβότων
Παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Συβότων - Πλαταριά για την παραλία "ΕΛΙΑ" Παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Συβότων - Πλαταριά για την παραλία "ΕΛΙΑ" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.