Απάντηση για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία «Ελιά»

Απάντηση για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία «Ελιά»





Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, διεξήχθη συζήτηση σχετικά με την παραχώρηση τμήματος της παραλίας «Ελιά», της Κοινότητας Πλαταριάς, για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων και καντίνας από ιδιώτη.

Από τη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, κατέστη απολύτως κατανοητό ότι:

1. Η παραχώρηση έγινε μετά από δημοπρασία, όπως αυτή αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή και όπως όριζε το σχέδιο που έστειλε η Κτηματική Υπηρεσία.

2. Οι αποφάσεις της Ο.Ε για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ελέγχθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

3. Η παραχώρηση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

4. Οι παρατάξεις συμπεριλαμβανομένης και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν αποδεχθεί τη διαδικασία παραχώρησης, σύμφωνα με την οποία έχουν δοθεί σε ιδιώτη οι υπόλοιπες παραλίες (Καραβοστάσι, Μέγα Άμμος, Ζάβια κ.τ.λ.)

5. Ποτέ και από κανέναν δεν αμφισβητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης που αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ (εκδίδεται κάθε χρόνο, είναι ίδια στα βασικά σημεία και ψηφίζεται από τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών).

6. Ποιοι είναι οι όροι: Η παραλία να είναι μεγαλύτερη από 150 m2, το πλάτος να είναι μεγαλύτερο από 5m και να αφήνεται ελεύθερος χώρος 50%.

7. Αναφορικά με την «Ελιά» και το καθεστώς παραχώρησης:

1) Η παραλία έχει εμβαδόν 750m2

2) Από αυτά δημοπρατήθηκαν 180m2

3) Η παραλία έχει πλάτος 10m

4) Το ελεύθερο τμήμα είναι μεγαλύτερο από 75%

8. Έγινε ξεκάθαρο ότι ο ορισμός των θέσεων, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας αλλά και ο έλεγχος των όρων της παραχώρησης είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας. Επίσης, από την ίδια υπηρεσία επιβάλλονται και οι κυρώσεις.

9. Η παραχώρηση της παραλίας «Ελιά» συνάντησε μια διαμαρτυρία που έχει ευρύ φάσμα και ξεκινάει από τη θέση για καμία επιχειρηματική δραστηριότητα έως την αγωνία και τον φόβο ότι θα επικρατήσει ασυδοσία. Είναι λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένο να ανοίξει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα διερευνά πρωτοβουλίες λήψης πρόσθετων μέτρων και θέσπιση δικλείδων προστασίας των πολιτών. Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου να μεταφερθούν στην Κτηματική Υπηρεσία η οποία έχει τον τελικό λόγο. Εξυπακούεται ότι η Κτηματική Υπηρεσία θα ενημερωθεί για τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στις άλλες παραλίες.

Σε αυτό τον διάλογο ας προσέλθουν όλοι με εντιμότητα και καθαρές απόψεις, γιατί είναι θλιβερό το γεγονός ότι κάποιοι δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αρνούνται τον εαυτό τους και στοιχίζονται πίσω από την άποψη για καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στις παραλίες. Θάβουν την αλήθεια από φόβο και μικροκομματική σκοπιμότητα, κάνουν λόγο για ηθικό ξεπεσμό και κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για τέλμα. Μήπως εκείνοι βρίσκονται σε τέλμα και αδιέξοδο; Μήπως χρειάζεται να συμμαχήσουν με τη λογική και το ρεαλισμό;

Εν κατακλείδι, το τμήμα της «Ελιάς» δημοπρατήθηκε γιατί συμφωνεί με τη διαχρονική άποψη σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση των παραλιών. Και αξιοποίηση των παραλιών σημαίνει έσοδα για τον Δήμο, έσοδα για το κράτος και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



Απάντηση για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία «Ελιά» Απάντηση για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία «Ελιά» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.