Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην Κέρκυρα

Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην Κέρκυρα



Συνεχίζονται για όλη την διάρκεια του Ιουλίου οι μετακινήσεις γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τα Νοσοκομεία Φιλιατών και Χατζηκώστα προκειμένου να διατηρηθεί στοιχειωδώς η λειτουργία του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Στην Κέρκυρα το διάστημα αυτό καλούνται να εφημερεύσουν κυρίως νεφρολόγοι.

Το γεγονός αυτό καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου η οποία ταυτόχρονα αναφέρεται και στα προβλήματα που καταγράφονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς τους ΕΣΥ, οι οποίοι συνεχόμενα και ειδικά για τις εφημερίες τουμήνα Ιούλιου 2023 εξαναγκάζονται σε υπερ-εφημέρευση.

Μέχρι τώρα οι εφημερίες και η πρωινή λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος έχουν καλυφθεί αποκλειστικά από αυτούς τους δύο συναδέλφους και η πραγματικότητα είναι ότι καλούνται να κάνουν το ίδιο και για τον υπόλοιπο μήνα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνεται αποκλειστικά στους δύο εργαζόμενους ιατρούς καλώντας τους να βρουν μια λύση, ενώ η 6 η Υ.ΠΕ. ουσιαστικά δεν έχει κάνεικαμιά σοβαρή προσπάθεια στην κατεύθυνση κάλυψης του προγράμματος εφημέρευσης.

Επισημαίνεται ότι το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι νευραλγικού τύπου τμήμα για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η ΕΙΝΗ τονίζει ότι οι δύο θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν είχαν προκηρυχθεί και στο παρελθόν όμως δεν καλύφθηκαν καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Επίσης η Χειρουργική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου λειτουργούν χωρίς ειδικευόμενους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία π.χ. Πρέβεζα.

Όσον αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων οι γιατροί οι οποίοι έχουν κάνει υπερβάλλουσες εφημερίες μας ενημέρωσαν ότι έχουν πληρωθεί μόνο ως και το Δεκέμβριο του 2022.
Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην Κέρκυρα Νεφρολόγοι από Γιάννινα και Φιλιάτες εφημερεύουν στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.