«Γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ οι μεγάλες υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων με 10 εκατομμύρια

«Γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ οι μεγάλες υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων με 10 εκατομμύρια



«Γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ πηγαίνουν τα σημαντικότερα έργα βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικών δικτύων που είχαν ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια, με το μεγαλύτερο να αφορά στην παραλιακή ζώνη του Νομού Πρέβεζας.

Η Περιφέρεια μέσω της Διαχειριστικής Αρχής και όπως προκύπτει από την πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, θα διαθέσει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ από το νέο πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να πετύχει αυτό που έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Την ολοκλήρωση των έργων.

Η πρόσκληση αφορά την ολοκλήρωση τμηματοποιημένων έργων του «ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020», τα οποία περιλαμβάνουν υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων (δίκτυα αποχέτευσης, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, κλπ).

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1. «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου»

2. «Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών του πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας και επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδος Δήμου Ζηρού της Περιφέρειας Ηπείρου»

3. «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Αμφιθέας και Αγ. Ταξιάρχη Δήμου Νικολάου Σκουφά»

4. «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Δήμου Αρταίων»

5. «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων τμήματος οικισμού Τ.Κ. Ροδοτοπίου».

Η συνολική δαπάνη της πρόσκλησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10.000.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό που θα διοχετευθεί σε εν εξελίξει έργα ενώ άγνωστο μέχρι στιγμής το ύψος των κονδυλίων που τελικά θα διατεθούν για έργα «γέφυρες» τη νέα προγραμματική περίοδο.
«Γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ οι μεγάλες υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων με 10 εκατομμύρια «Γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ οι μεγάλες υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων με 10 εκατομμύρια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.