Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου

Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου ΜαυροματίουΤην 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου όλο τον χρόνο ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε..

 Στην επιστολή σημειώνεται ότι από το Τελωνείο Μαυροματίου διέρχεται σημαντικό τμήμα της εμπορευματικής κίνησης από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με κατεύθυνση προς την Αλβανία ενώ τα τελευταία χρόνια οι διελεύσεις επιβατών, οχημάτων και φορτίων εμφανίζουν αυξητική τάση.

 Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι την περίοδο από 1/6/2023 έως και 24/8/2023 ο αριθμός των αφιξοαναχωρήσεων μέσω του Τελωνείου Μαυροματίου αναλογεί στο 60% των αφιξοαναχωρήσεων που καταγράφηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα στο 24ωρης λειτουργίας Τελωνείο Κακαβιάς Ιωαννίνων.

 Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι απαραίτητη προκειμένου να ανταποκριθεί και στη ροή της κίνησης από τον αντίστοιχο - εκσυγχρονισμένο - σταθμό της Αλβανίας.

Για το ίδιο θέμα εξάλλου ο Βασίλης Γιόγιακας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Μαυροματίου Κωνσταντίνο Παππά και τον Διοικητή του Διαβατηριακού Ελέγχου Μαυροματίου Ιωάννη Κατσούλα.
Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες