ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.... - 4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.... - 4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ



Περίπτωση ορατού και μη ορατού υπό πολλές έννοιες. Είναι οι εκπονηθείσες μελέτες ορατές? Δυστυχώς όχι. Είναι οι υποβληθείσες προτάσεις χρηματοδότησης ορατές? Για όσους δεν ασχολούνται με τα κοινά, επίσης όχι. Είναι οι υπόγειοι κάδοι ορατοί? Ευτυχώς όχι. Ορατά όμως είναι τα παρακάτω, για όσους έχουν τη διάθεση να τα δουν.


ΤΟΜΕΑΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Μελετήθηκαν, ωριμάνθηκαν, υποβλήθηκαν και εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, δημοπρατήθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν, εκτελούνται και ολοκληρώθηκαν κατά περίπτωση προμήθειες και μελέτες σε ότι αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων-αποβλήτων στο Δήμο Σουλίου, προϋπολογισμού ύψους άνω των 2.350.000,00€. Αποδεικνύεται λοιπόν εμπράκτως και σε αυτό τον τομέα η προσπάθεια του Δήμου να πετύχει το νοικοκύρεμα στην πράξη. Σημειώνεται επίσης ότι ανανεώθηκε ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου με την παραλαβή του 1ου και την αναμονή παραλαβής του 2ου έως το τέλος του έτους, ενώ δεν παρέστη αναγκαία η χρήση της υπηρεσίας αποκομιδής από εξωτερικό «συνεργάτη» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Και επειδή δεν μεταφράζονται όλα σε κόστη, προϋπολογισμούς και ευρώ, επισημαίνουμε και τα εξής, σε ότι αφορά το θέμα ανακύκλωση:


Διαθέτουμε ένα από τα πιο πυκνά δίκτυα μπλε κάδων ανακύκλωσης με αναλογία 1/56, σε σχέση με τα τεχνικά κριτήρια του συστήματος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που είναι 1/75.


Έπειτα από ενέργειες του Δήμου, προγραμματίζεται η παράδοση, από την ως άνω εταιρεία, 9 συστοιχιών μέσων προσωρινής αποθήκευσης (τριών κάδων χωριστής συλλογής υλικών συσκευασίας & κώδωνα για συλλογή γυάλινης συσκευασίας ανά συστοιχία) για τοποθέτηση σε σημεία αντίστοιχου φόρτου απορριμμάτων.


Έχει αναπτυχθεί δίκτυο κάδων ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών ειδών, που στο πρώτο διάστημα λειτουργίας του συγκέντρωσε 2 τόνους των ως άνω ειδών, με αποτέλεσμα τη μείωση των παραγόμενων σύμμεικτων απορριμμάτων, την προαγωγή της κουλτούρας της ανακύκλωσης και την άμεση συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.
Υπομονή, έρχονται κι άλλα!








ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.... - 4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.... - 4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.