Μaster plan, ταμείο ανάκαμψης και βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο των συναντήσεων της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα

Μaster plan, ταμείο ανάκαμψης και βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο των συναντήσεων της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα



Τους βασικούς άξονες για μία ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη στην Κέρκυρα τόσο για την επόμενη τουριστική χρονιά όσο και μεσοπρόθεσμα, αλλά και τις πολιτικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης παρουσίασε στους φορείς του νησιού των Φαιάκων η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, παρουσία της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου και του Γ.Γ. του Οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη, είχαν σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους του συνόλου των τουριστικών φορέων, από τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες μέχρι τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων και από τους ξεναγούς και τους αυτοκινητιστές έως τους εκπροσώπους τουριστικών εγκαταστάσεων και λιμανιών.

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα αναφέρθηκε στο μάστερ πλαν που εκπονεί η Περιφερεια Ιονίων Νήσων με δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ειδική αναφορά στην αναμενόμενη επαναλειτουργία της σχολής ξεναγών Κέρκυρας, ένα πάγιο αίτημα τον τελευταίο χρόνο, έκανε η Υφυπουργός Έλενα Ράπτη. Ο βιώσιμος τουρισμός, το πρόβλημα του υπερτουρισμού, τα προβλήματα σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές υποδομές είναι μερικά από τα ζητήματα που αποτέλεσαν θέμα συζήτησης αλλά και στόχους για αντιμετώπιση από πλευράς υπουργείου, ενώ εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάγκη βλετίωσης υποδομών όπως το οδικό δίκτυο και οι υπηρεσίες, με φαινόμενα ακρίβειας που πλήττουν την οικονομία αλλά και με την απώλεια χιλιάδων τουριστών που χρησιμοποιούν την Κέρκυρα ως αεροδρόμιο είτε για να μεταβούν στην Αλβανία είτε για να επιβιβαστούν σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο.

Μaster plan, ταμείο ανάκαμψης και βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο των συναντήσεων της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα Μaster plan, ταμείο ανάκαμψης και βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο των συναντήσεων της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.