Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών

Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών



Στη λήξη οδεύουν οι συμβάσεις 150 εργαζομένων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου και οι συγκεκριμένες Διευθύνσεις θα βρεθούν σε αδυναμία λειτουργίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας παρεμβαίνει με επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία και τους βουλευτές αναδεικνύοντας τα προβλήματα και ζητώντας την παραμονή των συμβασιούχων.

«Τα προηγούμενα 4 χρόνια, οι 150 εργαζόμενοι συνάδελφοι, με διαδοχικές παρατάσεις στις συμβάσεις τους, αποδεδειγμένα κράτησαν όρθιες τις υπηρεσίες μας, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της παράλληλης ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης του συστήματος χορήγησης αδειών διαμονής, που έχει πολλά προβλήματα ακόμα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που εξυπηρετούν πάνω από 600.000 πολίτες τρίτων χωρών, καθώς γνωρίζουν εξαιρετικά πλέον, το απαιτητικό αντικείμενο εργασίας τους, καλύπτουν αποκλειστικά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και βοηθούν στην αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος υποστελέχωσης τους» σημειώνουν στην επιστολή.

Παράλληλα ζητούν την παράταση για ένα έτος των συμβάσεων και σταδιακά την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Επίσης ζητούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών των Αποκεντρωμένων και στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.
Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.