Διοικητικές αποβολές σε καντίνες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Διοικητικές αποβολές σε καντίνες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας


Συνεχίζουν οι έλεγχοι της αστυνομίας και της κτηματικής υπηρεσίας στα παράλια της Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία και η κτηματική υπηρεσία, προχώρησan το πρωί της Τετάρτης σε επίδοση  διοικητικής αποβολής σε δύο ιδιοκτήτες καντινών στο Μακρυγιάλλι.
Στη μία περίπτωση, ενώ ο ΟΛΗΓ είχε παραχωρήσει άδεια λειτουργίας, μετά από έγγραφο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και της κτηματικής υπηρεσίας, προχώρησε στις 11 Ιουλίου σε ανάκλησή της.
Στη δεύτερη περίπτωση, ο επαγγελματίας δεν είχε καταθέσει καν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραχώρηση της έκτασης από τον ΟΛΗΓ και λειτουργούσε χωρίς άδεια.
Και οι δύο περιπτώσεις αναδεικνύουν το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, αναφορικά με τις απευθείας παραχωρήσεις εκτάσεων για τη λειτουργία καντινών και ομπρελοκαθισμάτων.
Όπως είχαμε αποκαλύψει στις 30 Ιουνίου, η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, με έγγραφό της προς τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, τόνιζε πως ο ΟΛΗΓ δεν έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα τμήματα της Χερσαίας Ζώνης.
Τότε δεν εισακουστήκαμε, ούτε από τη διοίκηση του ΟΛΗΓ και την κτηματική υπηρεσία, ούτε από το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, αλλά ούτε και από την εισαγγελία Θεσπρωτίας.
Χρειάστηκε το κίνημα της "πετσέτας" αλλά και οι αυστηρές οδηγίες του Αρείου Πάγου για ελέγχους παράνομων καταλήψεων του αιγιαλού και των παραλιών σε παραθαλάσσιες, παραλίμνιες και παραποτάμιες εκτάσεις.
Και στους δύο επαγγελματίες, δόθηκε περιθώριο 5 ημερών για την απομάκρυνση των καντινών και των ομπρελοκαθισμάτων.


Διοικητικές αποβολές σε καντίνες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Διοικητικές αποβολές σε καντίνες στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.