Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον Στόλτενμπεργκ

Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον Στόλτενμπεργκ



Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απέστειλε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ μετά τις ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές πως η Αθήνα θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες μετά την «ευγνωμοσύνη» που εξέφρασε το ΝΑΤΟ στην Άγκυρα για την φιλοξενία στην επέτειο της καταστροφής.
«Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί»

Νωρίτερα, συγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία ανήρτησε (και φέτος) στον λογαριασμό της η /ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, με αφορμή την επέτειο της λεγόμενης «Ήμερας Νίκης», που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε 30η Αυγούστου.

Οι εορτασμοί αφορούν στην έναρξη της επίθεσης των κεμαλικών δυνάμεων στο Μικρασιατικό Μέτωπο που είχε σαν αποτέλεσμα την ήττα του ελληνικού Στρατού και την μικρασιατική καταστροφή του 1922.


«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί»., σημειώνεται στο μήνυμα της LANDCOM. Και πέρυσι, την ίδια μέρα, το ΝΑΤΟ είχε αναρτήσει παρόμοιο μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο και προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας και είχε σαν αποτέλεσμα τη διαγραφή του αργότερα.
Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον Στόλτενμπεργκ Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον Στόλτενμπεργκ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.