Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την 3η του Σεπτέμβρη

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την 3η του Σεπτέμβρη


49 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, την διακήρυξη του τρίπτυχου "Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση" που παραμένει μέχρι και σήμερα μια παρακαταθήκη αξιών και στόχων με εμπνευστή τον μεγάλο ηγέτη και Οραματιστή, τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι ρίζες του Κινήματος μας, συνδέονται με την εδραίωση της σύγχρονης Ελλάδας και ο ΠΑΣΟΚ, με την συνεπή εθνική στάση και την παραγωγική του πολιτική, αποτέλεσε και θα αποτελεί μόνιμο προασπιστή της εθνικής υπερηφάνειας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

49 χρόνια μετά, επιβάλλεται να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία ποτέ δεν είναι ασφαλής και δεδομένη. Οπως δεδομένες δεν ειναι και οι βιώσιμες πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, η απαίτηση για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό πλαίσιο διακυβέρνησης και για καινοτόμες πολιτικές, που εγγυώνται την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ένα διαφορετικό πρότυπο ευημερίας με κοινωνική συνοχή, αποτελεί αναγκαία συνθήκη πραγματικής πολιτικής αλλαγής σ’ ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Ένα κράτος με Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση όπως προέβλεπε η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την 3η του Σεπτέμβρη Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την 3η του Σεπτέμβρη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.