Γραμμή Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας | "Απαιτούμε να σταματήσει η παραβατικότητα των εφοπλιστών και η συγκάλυψη από τις Λιμενικές αρχές"

Γραμμή Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας | "Απαιτούμε να σταματήσει η παραβατικότητα των εφοπλιστών και η συγκάλυψη από τις Λιμενικές αρχές"


Με αφορμή την απάντηση της καταγγελίας μας που έγινε προς τις λιμενικές αρχές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και αφορούσε το απαράδεκτο γεγονός ότι οι Ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή Λευκίμμης –Ηγουμενίτσας, αρκετές ημέρες το μήνα, εκ περιτροπής εργάζονται 30 ώρες με μια ενδιάμεση διακοπή έξι μόνο ωρών, η Ένωση μας θέλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:
Είναι γεγονός ότι αυτή η παράνομη, απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ασφάλεια του πληρώματος, των επιβατών και του πλοίου, τακτική, ήταν γνωστή τόσο στις Λιμενικές αρχές, εφόσον γινόταν για περίπου δυο χρόνια όσο και στον επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου που έχει συστήσει η ΠΝΟ αφού τόσο ο επικεφαλής αλλά και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ είχαν αλλεπάλληλες επισκέψεις στην πορθμειακή γραμμή και ενημερώνονταν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναυτεργάτες.
Παραδόξως όμως παρόλη την ενημέρωση που είχαν ή δεν έπαιρναν χαμπάρι ή αντί να το καταγγείλουν συγκάλυπταν αυτό το γεγονός.
Απαράδεκτο είναι επίσης το γεγονός ότι στην έκθεση των λιμενικών αρχών επιχειρείται να αποδοθούν ευθύνες στους Πλοιάρχους των πλοίων που εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια ότι ευθύνονται αυτοί, διότι τάχα εκείνοι στρεβλά και λαθεμένα ερμήνευαν τις σχετικές διατάξεις περί ωρών ανάπαυσης.
Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή που περιήλθε στην αντίληψη της κατήγγειλε και απαίτησε να εφαρμοστεί η νομοθεσία περί ωρών ανάπαυσης του πληρώματος ως όφειλε και αυτό το ξανάκανε όταν παρά τις εγγυήσεις του λιμεναρχείου, το πρόβλημα που είχε για κάποιο διάστημα σταματήσει (μετά την παρέμβαση μας τον Μάιο αυτού του έτους στο λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας) επανήλθε τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αυτό άλλωστε κάνει και θα κάνει και στο μέλλον όταν και όπου εντοπίζει τέτοια φαινόμενα παραβίασης θεσμοθετημένων δικαιωμάτων, όσων εν πάση περιπτώσει έχουν απομείνει.
Αυτό κάνει και αυτή την στιγμή που έχει καταγγείλει την κατάφωρη παραβίαση ωρών που αφορούν το συνεχές ωράριο στην λειτουργία των πορθμείων και την καταβολή των πραγματικών δεδουλευμένων υπερωριών στα μέλη του πληρώματος.
Από την άλλη η ΠΝΟ και το Τμήμα Ελέγχου παρόλο που έχει διεξάγει αλλεπάλληλους ελέγχους έχει βγάλει τον σκασμό και τείνει να νομιμοποιήσει de facto αυτήν την απαράδεκτη τακτική να δικαιολογούνται ώρες ανάπαυσης σε μέλη του πληρώματος, ενώ το πλοίο πορθμείο συνεχίζει να εκτελεί δρομολόγια παρόλο που γνωρίζει ότι αφενός κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την ΣΣΕ, αφετέρου οι ώρες ανάπαυσης που αναγράφονται είναι εικονικές και ψεύτικες.
Η Ένωση μας θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να εφαρμοστεί η ΣΣΕ και να αποδοθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες όπως προβλέπονται από αυτήν.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ
Κισκήρας Φώτης
Γραμμή Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας | "Απαιτούμε να σταματήσει η παραβατικότητα των εφοπλιστών και η συγκάλυψη από τις Λιμενικές αρχές" Γραμμή Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας | "Απαιτούμε να σταματήσει η παραβατικότητα των εφοπλιστών και η συγκάλυψη από τις Λιμενικές αρχές" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.