Η Ροζίτα Τσώνη για τη συμπόρευσή της με το συνδυασμό Νταή, για το δήμο Ηγουμενίτσας

Η Ροζίτα Τσώνη για τη συμπόρευσή της με το συνδυασμό Νταή, για το δήμο Ηγουμενίτσας


Ονομάζομαι Ροδάνθη (Ροζίτα) Τσώνη. Για όσους δεν με γνωρίζουν αναφέρω με συντομία μερικά στοιχεία για εμένα. Έχω μεγαλώσει στην Ηγουμενίτσα όπου ζω με τον σύζυγό μου Αντώνη Θωμάζο και τα τρία παιδιά μου που φοιτούν στο γυμνάσιο. Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχω ολοκληρώσει επιτυχώς δύο μεταπτυχιακά στην εκπαίδευση, το ένα εκ των οποίων στην ειδική αγωγή. Επίσης κατέχω διδακτορικό στο αντικείμενο της Αναλυτικής των Δεδομένων με εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά δεδομένα και πλέον κατέχω την άμισθη θέση της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, είμαι διορισμένη ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχω συγγραφικό έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αλλά και συνεισφορά σε κεφάλαια επιστημονικών τόμων.

Η εργασία μου στο φροντιστήριο, που αποτέλεσε και την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, μου μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίζω πολλούς μαθητές και τις οικογένειες τους, πολλούς από τους οποίους πλέον βλέπω ως ενήλικες πια να ζουν και να δραστηριοποιούνται ως επιτυχημένοι επαγγελματίες. Έχω ζήσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες αυτής της πόλης ως παιδί, ως νεαρή φοιτήτρια που επισκέπτεται τον τόπο της, ως ιδιώτης επαγγελματίας, ως μητέρα και ως ενεργή εκπαιδευτικός. Πολλοί φίλοι και συμπολίτες με ρωτάνε γιατί επέλεξα να ασχοληθώ με τα κοινά. Η αλήθεια είναι ότι μετά από πολλαπλές απογοητεύσεις πέρασα από μια φάση απαξίωσης της ενεργής πολιτειότητας γιατί έπεσα και εγώ στην παγίδα της άποψης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Λίγο η εικόνας της πόλης η οποία βλέπουμε να χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο, λίγο η ανεπάρκεια προσώπων σε θέσεις κλειδιά άρχισα κι εγώ (όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου, δυστυχώς κυρίως νεαρότερης ηλικίας) να παραπονιέμαι μεν σε ιδιωτικές συζητήσεις αλλά επί της ουσίας να μην κάνω τίποτα γι’ αυτό. Όχι από αδιαφορία αλλά από απελπισία.

Όταν δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Παναγιώτη Νταή να συμμετάσχω στην «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» ήμουν αρχικά διστακτική. Ωστόσο, είδα ένα νηφάλιο και καταρτισμένο άνθρωπο να μιλάει για ομάδα, για πολλή δουλειά, για ευκαιρίες για την πόλη που δεν πρέπει να χαθούν, με συγκεκριμένες προτάσεις με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Δεν θα σας μιλήσω για όραμα γενικά και αόριστα. Θέλω (όπως όλοι μας) μια καλύτερη πόλη για εμένα και τα παιδία μου. Πιστεύω πως η βελτίωση ξεκινά από απλά αλλά ουσιώδη πράγματα με στόχους που δεν περιορίζονται από μίζερες και μοιρολατρικές αντιλήψεις. Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που έχω την ευκαιρία να συμπορευτώ με έναν άφθαρτο και αποδεδειγμένα άξιο άνθρωπο όπως ο Παναγιώτης Νταής και με την ικανή ομάδα που έχει δημιουργήσει με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές προσδοκίες και κοινή στόχευση για την πόλη. Σας καλώ να διαβάσετε τις θέσεις μας που είναι αναρτημένες στη σελίδα μας https://www.symmaxia-igoumenitsa.gr και να μας τιμήσετε με την ψήφο σας με τη βεβαιότητα ότι είμαστε και διατεθειμένοι και έτοιμοι να βελτιώσουμε την Ηγουμενίτσα για το καλό όλων μας.

Ροζίτα Τσώνη 
Med, PhD Φυσικός
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος 
με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή, 
«Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»
Η Ροζίτα Τσώνη για τη συμπόρευσή της με το συνδυασμό Νταή, για το δήμο Ηγουμενίτσας Η Ροζίτα Τσώνη για τη συμπόρευσή της με το συνδυασμό Νταή, για το δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.