Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου που φέρεται ως επικρατέστερος για την Μητρόπολη Παραμυθιάς

Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου που φέρεται ως επικρατέστερος για την Μητρόπολη Παραμυθιάς


Ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου φέρεται απο όλους τους εκλησιαστικούς κύκλους, ως ο επικρατέστερος για την πλήρωση της θέσης του Μητροπολίτη Παραμυθιάς και μάλιστα με την στήριξη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Ο Αρχιμανδρίτης, π. Ιάκωβος Αθανασίου, γεννήθηκε στις 4/8/1964 στη Θεσσαλονίκη.

Υπήρξε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια Πρωτοσύγκελλος, ενώ υπήρξε μέλος του Μητροπολιτικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης και Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία, σπούδασε στη Θεολογική Σχολή, στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ..

Πήρε πτυχίο το 1986 και εν συνεχεία παρακολούθησε ευρύτερες μεταπτυχιακές σπουδές, επικεντρωμένες στην Καινή Διαθήκη και στη Γενική και Χριστιανική Κοινωνιολογία, στο Α.Π.Θ.

Χειροτονήθηκε διάκονος στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης στις 21/11/1990 και πρεσβύτερος στις 16/6/1991 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης, από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄, ο οποίος και του έδωσε το οφίκιο του αρχιμανδρίτου.


Υπηρέτησε ως διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου, ενώ διετέλεσε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως-Γεννήσεως του Σωτήρος και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης (1993-1994), του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας (1995-έως τώρα) και του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης, (2010-έως τώρα).


Έλαβε μέρος σε πολλά Θεολογικά συνέδρια ως σύνεδρος και εισηγητής. Από τον Οκτώβριο του 2014, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου στην κεντρική διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και απο το 2017 Πρωτοσύγκελλος ενώ είναι και τακτικό μέλος του Μητροπολιτικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης


Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου που φέρεται ως επικρατέστερος για την Μητρόπολη Παραμυθιάς Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου που φέρεται ως επικρατέστερος για την Μητρόπολη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.