Ποιοι σαμποτάρουν την υποψηφιότητα Μεθόδιου;

Ποιοι σαμποτάρουν την υποψηφιότητα Μεθόδιου;


Ο 59χρονος πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πατέρας Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος συνέδραμε για χρόνια τον Άνθιμο, επικουρώντας τον ουσιαστικά στο δύσκολο έργο του, είναι η μία υποψηφιότητα για τη Μητρόπολη Παραμυθίας.

Για τη Μητρόπολη Παραμυθίας, φαίνεται πως ενδιαφέρεται επίσης και ο 70χρονος Μητροπολίτης Βρεσθένης, Θεόκλητος. 
Πρόκειται για τον ιεράρχη που παραιτήθηκε το 2005 από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, στη σκιά του παραδικαστικού σκανδάλου.

Tρίτος υποψήφιος φαίνεται πως είναι και ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας της επιτροπής συνοδικού τουρισμού της Ιεράς Συνόδου, η υποψηφιότητά του οποίου υποστηρίζεται και από το Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από τον Ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.
Ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος είναι και η επιθυμία των Θεσπρωτών και η επιθυμία αυτή εκφράζεται με κάθε τρόπο καθώς το έργο του στον νομό είναι αδιαμφισβήτητο και χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού και του κλήρου της Μητρόπολης.
Όμως, οι ισορροπίες και τα συμφέροντα που επηρεάζουν τις περισσότερες φορές τους ιεράρχες, οι οποίοι και θα εκλέξουν το νέο μητροπολίτη μας, δεν ευνοούν την υποψηφιότητα Μεθόδιου.

Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος βάλλεται εκ των έσω, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι στη Θεσπρωτία, κυρίως πολιτικοί, προωθούν την υποψηφιότητα άλλου υποψήφιου για τη θέση του Μητροπολίτη.
Άραγε ποια είναι αυτά τα συμφέροντα, που ωθούν τους συγκεκριμένους κύκλους, να στηρίζουν συγκεκριμένη υποψηφιότητα, πηγαίνοντας κόντρα στην επιθυμία του Θεσπρωτικού λαού, διαβάλλοντας παράλληλα τον αρχιμανδρίτη Μεθόδιο;

Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο εκλέγονται οι μητροπολίτες. Ο ποιμενάρχης θα πρέπει να αναδεικνύεται από το ποίμνιο και γιατί όχι, να εκλέγεται από αυτό. Να υπενθυμίσουμε πως για αυτό το ενδεχόμενο είχαν αναφερθεί στο παρελθόν (και πριν την εκλογή τους), τόσο ο νυν Αρχιεπίσκοπος, όσο και ο προκάτοχός του, μακαριστός Χριστόδουλος.
Ποιοι σαμποτάρουν την υποψηφιότητα Μεθόδιου; Ποιοι σαμποτάρουν την υποψηφιότητα Μεθόδιου; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.