Προφυλακίστηκαν τα μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Προφυλακίστηκαν τα μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους


Προφυλακιστέα κρίθηκαν όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η αστυνομία και διέπραττε κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες, που συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας απολογήθηκαν τη Δευτέρα και οι υπόλοιποι τρεις χθες.

Από την πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Αγρινίου έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις ληστείας, απάτης, κλοπής καθώς και αποπειρών απάτης και κλοπής σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 195.135 ευρώ.

Για τη ίδια υπόθεση η Ασφάλεια Αγρινίου έχει εξακριβώσει τη συμμετοχή ακόμη 6 ατόμων -μεταξύ των οποίων και αστυνομικός- και σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, απάτη, ληστεία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη νομιμοποίηση εσόδων και τα όπλα.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν οικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, εισέρχονταν σε αυτές. Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα έπειθαν τα θύματά τους και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε κατάστημα που διατηρεί ένα από τα μέλη.

Μάλιστα, προκειμένου να καταστήσουν δυσχερή την ανακάλυψη της παράνομης δράσης τους, ενάλλασσαν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν ώστε να διευκολύνουν τη διαφυγή τους από το σημείο διάπραξης της αξιόποινης πράξης. Αναφορικά με τον εμπλεκόμενο αστυνομικό προέκυψε ότι είχε γνώση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, απαιτούσε χρηματικά ποσά από τα μέλη της, ενώ όπως διαπιστώθηκε, είχε ενημερώσει δράστες της οργάνωσης ότι αναζητούνται, ύστερα από αξιόποινη πράξη που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο.
Προφυλακίστηκαν τα μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους Προφυλακίστηκαν τα μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες