Ο Αλέκος Πάσχος για το τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας

Ο Αλέκος Πάσχος για το τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας


Στο τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο thespro.gr, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος.
"Καθημερινά γινόμαστε δέκτες των ανησυχιών των επαγγελματιών του τουρισμού, σχετικά με βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και για την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει επαρκώς το τουριστικό προϊόν" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέκος Πάσχος, τονίζοντας την αναγκαιότητα του να μην πάει καμιά άλλη χρονιά χαμένη.
Ο Αλέκος Πάσχος ζήτησε δραστικές παρεμβάσεις για την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, τονίζοντας πως το τουριστικό προϊόν του νομού, θα πρέπει να εξεταστεί ως ενιαίο ζήτημα με δεδομένες τις επιμέρους χωροταξικές διαφορές μεταξύ της παραθαλάσσιας ζώνης και της ορεινής Θεσπρωτίας και με την συνεργασία και των τριών Δήμων της Θεσπρωτίας για την δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου για την επόμενη 10ετια.
"Η Ηγουμενίτσα να αξιοποιήσει επιτέλους την κρουαζιέρα, και να την συνδέσουμε τόσο με την πόλη μας και τα εκπληκτικά τουριστικά θέρετρά μας οσο και με τη ορεινή Θεσπρωτία των ποταμιών μας, και του απαράμιλλου φυσικού κάλλους" τόνισε ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. 
Χαρακτήρισε την κρουαζιέρα στην Ηγουμενίτσα σχεδόν ανύπαρκτη και ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις τόσο απο την ΟΛΗΓ ΑΕ οσο και απο την Δημοτική Αρχή, για να εξαλειφθεί η εικόνα απαξίωσης που παρατηρείται τα τελευταία χρονια με τις ελάχιστες επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων.
"Μια διευρυμένη επιτροπή τουρισμού, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη της ΟΛΗΓ, αιρετοί, φορείς, επαγγελματίες και τεχνοκράτες, θα είναι η αρχή για ένα τουριστικό προϊόν σύγχρονο, το οποίο θα θα μπορεί να σταθεί επάξια στις σημερινές ανάγκες των επισκεπτών μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Πάσχος.
«Η Ηγουμενίτσα μας, παρουσιάσει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτά τα πλεονεκτήματα θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για την πολυπόθητη ανάπτυξη του νομού μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εισπράξουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την “πίτα” των 40 σχεδόν δισ. ευρώ που λαμβάνει η χώρα απο τον Τουρισμό. Η θάλασσά μας, τα μονοπάτια μας, οι αρχαιότητες, οι ναοί και τα μοναστήρια μας, μπορούν από μόνα τους να μας δώσουν την ώθηση που χρειαζόμαστε για 12 μήνες τουρισμό, αρκεί να υπάρχει συνεργασία των φορέων του τουρισμού με τον Δήμο Ηγουμενιτσας, την Περιφέρεια άλλα και την τοπική εκκλησιά την εφορεία αρχαιοτήτων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμα, και σε θέση να υποστηρίξουν των ιδιαίτερα απαιτητικό τουρίστα του 2024” κατέληξε ο Αλέκος Πάσχος



Ο Αλέκος Πάσχος για το τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας Ο Αλέκος Πάσχος για το τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.