1ο βραβείο στην κατηγορία Project για το Γυμνάσιο Πλαταριάς

1ο βραβείο στην κατηγορία Project για το Γυμνάσιο Πλαταριάς


Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 το μεσημέρι (για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση), πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». 
Το Γυμνάσιο Πλαταριάς Θεσπρωτίας παρέλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Project.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.
Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘΑ και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης βράβευσης ήταν η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Παναγία Σουμελά.
Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν 1300 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί (από 80 σχολεία), από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.
Ο περσινός απολογισμός του προγράμματος ήταν : 184 σχολικές μονάδες, 11.000 μαθητές, 550 εκπαιδευτικοί και 1.300 μαθητικές δημιουργίες (ποιήματα, διηγήματα, ζωγραφιές, αφίσες, σκίτσα, εφημερίδες, παραμύθια, ταινίες μικρού μήκους, project, τραγούδια, ιστοσελίδες και πολυμεσικές παρουσιάσεις).

Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας
 Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας  συγχαίρει θερμά τους μαθητές του  Γυμνασίου Πλαταριάς και τους εκπαιδευτικούς, για την πρώτη θέση που απέσπασαν  στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» και στην κατηγορία Project που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2022-2023.
Η βράβευση των μαθητών αποδεικνύει ότι οι δυνατότητες του σχολείου συνεχώς αυξάνονται με την ποιοτική ενασχόληση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η ενθάρρυνση της πρωτοτυπίας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας είναι κάτι που πάντα αξίζει τον κόπο και συχνά φέρνει επιτυχίες ειδικά όταν πρόκειται για την ανάδειξη, με διεθνή αντίκτυπο, της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Ευχόμαστε, με περισσή περηφάνια, στους πεφωτισμένους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές που υλοποίησαν το project αλλά και στους αφανείς συμπαραστάτες γονείς και κηδεμόνες πολλές επιτυχίες και διαρκή προσπάθεια στην καλλιέργεια των μαθητών μας, ευελπιστώντας το παράδειγμα του σχολείου τους, να διαχυθεί σε όλες τις σχολικές μας μονάδες.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας
Μητσιώνης Βασίλειος
1ο βραβείο στην κατηγορία Project για το Γυμνάσιο Πλαταριάς 1ο βραβείο στην κατηγορία Project για το Γυμνάσιο Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες