Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους

Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους


Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και χρηματική αποζημίωση υποχρεώθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων σε κοπάδι με πρόβατα.

Η επίθεση έγινε το περασμένο καλοκαίρι όταν αδέσποτα κατασπάραξαν εννέα πρόβατα. Στο χώρο έγινε αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι όλα τα πρόβατα που είχαν θανατωθεί έφεραν ενώτια. Έτσι δεν υπήρχε καμία υπόνοια για ψευδή καταγγελία από τον ιδιοκτήτη ο οποίος προσέφυγε εναντίον του Δήμου.

Προκειμένου να μην υπάρξει δικαστική περιπέτεια η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην τελευταία της συνεδρίαση αποδέχθηκε τη νομική εισήγηση και προχωρά σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη του κοπαδιού.

Παράλληλα αποφασίστηκε η καταβολή χρηματικής αποζημίωσης η οποία ανέρχεται στο ποσό των 450 ευρώ καθώς από τον Δήμο εκτιμήθηκε σε 50 ευρώ η αξία κάθε προβάτου
Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους Θεσπρωτία-Αποζημίωση κτηνοτρόφου για πρόβατα που θανατώθηκαν από αδέσποτους σκύλους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.