Επήλθε συμφωνία για αυξήσεις στα διόδια

Επήλθε συμφωνία για αυξήσεις στα διόδια

Με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2023, αλλά και με προσθήκη μιας αύξησης με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2022, θα διαμορφωθούν οι νέες τιμές στα διόδια των εθνικών οδών όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση εκπροσώπων των παραχωρησιούχων με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Η συγκεκριμένα συμβιβαστική λύση επιτρέπει και στους παραχωρησιούχους να απορροφήσουν τμήμα των αυξήσεων κόστους, να τηρηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης και τα συμφωνηθέντα με τις τράπεζες που χρηματοδότησαν τα έργα, αλλά και η δέσμευση του υπουργείου πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις τα διόδια.

Σημειώνεται πως προηγήθηκαν πολύμηνα παζάρια μεταξύ των δύο πλευρών καθώς αν υπολογίζονταν οι αυξήσεις με το δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2022 θα ήταν περίπου 15%, δηλαδή πολύ σημαντικές.

Αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου από την οποία θα προκύπτει πως ακριβώς θα μεταφερθούν οι αυξήσεις διοδίων που δεν έγιναν φέτος στις επόμενες χρονιές.


Επήλθε συμφωνία για αυξήσεις στα διόδια Επήλθε συμφωνία για αυξήσεις στα διόδια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.