Καμία δέσμευση για τα Τελωνεία Δρυμάδων και Αμπελώνα

Καμία δέσμευση για τα Τελωνεία Δρυμάδων και Αμπελώνα


Τον περασμένο Αύγουστο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μετέφερε στο αντάμωμα Πωγωνησίων την διαβεβαίωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου για επαναλειτουργία του Τελωνείου στους Δρυμάδες.

Τρεις μήνες μετά, στο συνέδριο της ΕΝΠΕ που διεξάγεται στα Ιωάννινα, ο Περιφερειάρχης επανέφερε το αίτημα τόσο για την λειτουργία των Δρυμάδων όσο και του Αμπελώνα Θεσπρωτίας.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης «καλές και άγιες είναι οι μεταρρυθμίσεις και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που πραγματικά διευκολύνει πάρα πολύ τους πολίτες των απομακρυσμένων χωριών.

Όμως όπου είναι δυνατόν χρειάζεται και ανάληψη πρόσθετων πρωτοβουλιών, που να ξεπερνούν τη γραφειοκρατία και τα προσκόμματα που προβάλλονται από διάφορες πλευρές.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η μερική επαναλειτουργία των τελωνείων Δρυμάδων και Αμπελώνα, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των παραμεθόριων χωριών της Ελλάδος και της Αλβανίας και να μην είμαστε εμείς η αιτία ολοκληρωτικής ερήμωσής τους. Ζητάμε τη στήριξη όλων , ώστε να λυθεί και αυτό το θέμα».

Το αίτημα του Περιφερειάρχη έμεινε αναπάντητο από την Υπουργό Εσωτερικών η οποία μάλλον δεν το γνώριζε καν αλλά αξιοσημείωτο είναι πως δεν έγινε καμία αναφορά ούτε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.
Καμία δέσμευση για τα Τελωνεία Δρυμάδων και Αμπελώνα Καμία δέσμευση για τα Τελωνεία Δρυμάδων και Αμπελώνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.