Αυξήσεις των εισιτηρίων από τον Όμιλο Grimaldi

Αυξήσεις των εισιτηρίων από τον Όμιλο Grimaldi



Ο Όμιλος Grimaldi πριν λίγες εβδομάδες έγινε πανηγυρικά το νέο αφεντικό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Ο όμιλος Grimaldi Lines ελέγχει πάνω από το 50% των δρομολογίων Ελλάδας Ιταλίας.

Και λίγες εβδομάδες αφότου έγινε αφεντικό του λιμανιού Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε αυξήσεις στα εισιτήρια που κυμαίνονται από 10 μέχρι 15%.

Οι αυξήσεις αυτές αποτελούν επίναυλο περιβαλλοντικής συμμόρφωσης μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ένταξη της ακτοπλοΐας από τις αρχές του νέου έτους στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων (Emission Trading System ή ETS

Ο ιταλικός όμιλος Grimaldi Lines έγινε ο πρώτος που ανακοίνωσε αυξήσεις μέσω επιστολής του προς μεταφορικές εταιρείες, εταιρείες logistics και πράκτορες έκδοσης εισιτηρίων ορίζοντας την επιβάρυνση σε ευρώ ανά μέτρο μήκους φορτηγών.

Για παράδειγμα, ο σχετικός επίναυλος των ρύπων θα ανέρχεται στα 8,5 ευρώ για τα δρομολόγια Ανκόνα – Ηγουμενίτσα και 4,5 ευρώ για τα δρομολόγια Μπάρι – Ηγουμενίτσα ανά μέτρο μήκους. Πηγές από τις Μινωικές Γραμμές, που λειτουργούν ως πράκτορας για τα δρομολόγια της μητρικής τους στην Αδριατική, εξηγούν πως κατά προσέγγιση αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 75 ευρώ περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα των 600 ευρώ περίπου για τα δρομολόγια προς τον ιταλικό Νότο και σε αύξηση της τάξης των 150 ευρώ από τα τρέχοντα επίπεδα των 1.000 ευρώ περίπου για τα δρομολόγια προς την Ανκόνα.
Αυξήσεις των εισιτηρίων από τον Όμιλο Grimaldi Αυξήσεις των εισιτηρίων από τον Όμιλο Grimaldi Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.