Εορτάστηκε στους Φιλιάτες η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Εορτάστηκε στους Φιλιάτες η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων


Εορτάστηκε στους Φιλιάτες, όπου εδρεύει το 628 Τάγμα Πεζικού, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ημέρα, που η Εκκλησία μας γιορτάζει με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και Μεγάλης Προστάτιδος των Ελληνικών Όπλων, όρισε η Ελληνική Πολιτεία να γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της, να γιορτάζουν οι ακοίμητοι Φρουροί της Πατρίδος στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα, που φυλάττουν και διασφαλίζουν νυχθημερόν την ακεραιότητα της Ελλάδος.

Κι αυτό, γιατί η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στους αγώνες του Έθνους για την επιβίωση και την ευημερία του είναι ανεκτίμητη, διαρκής και αέναη, μεταφραζόμενη σε αιματηρούς αγώνες, ανείπωτες θυσίες και στιγμές μεγαλείου και δόξας, που διαμόρφωσαν μια παράδοση πολεμικής αρετής με ανυπέρβλητο ιστορικό βάθος και μεγαλειώδες μέγεθος.

Αφού προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης των Φιλιατών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Παραμυθίας Σεραπίωνος, ακολούθησε επίσημη δοξολογία, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ

Από αξιωματικό του Τάγματος διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων/νου Φλώρου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στους αγώνες του Έθνους για την επιβίωση και την ευημερία του είναι ανεκτίμητη, διαρκής και αέναη μεταφραζόμενη σε αιματηρούς αγώνες, ανείπωτες θυσίες και στιγμές μεγαλείου και δόξας που διαμόρφωσαν μια παράδοση πολεμικής αρετής με ανυπέρβλητο ιστορικό βάθος και μεγαλειώδες μέγεθος”.

Και πρόσθεσε: “Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς, είμαστε υπερήφανοι για την αντοχή, την ανδρεία, την τόλμη, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση, την καρτερία και την μεγάλη πολεμική αρετή τους. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και στις καλές και στις κακές στιγμές της Ιστορίας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς γιατί εξ αιτίας αυτών υπάρχουμε εμείς σήμερα. Είμαστε πραγματικά τυχεροί, πραγματικά τυχεροί κι ευλογημένοι όλοι εμείς οι νεότεροι που προερχόμεθα από τέτοιους ανθρώπους. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να ανατρέξουμε σε τόσο βαθιές δυνατές κι ακλόνητες ρίζες. Είμαστε ευλογημένοι που στηριζόμεθα σε τέτοιες ηρωικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, που μπορούμε να πιούμε και να ξεδιψάσουμε από τέτοια μεθυστικά νάματα”.

Και κατέληξε: “Θέλω να τονίσω με έμφαση, ότι σε μια χρονική περίοδο μεγάλης αστάθειας, σφοδρών συγκρούσεων και έντονων διεθνών ανακατατάξεων, σε μια χρονική συγκυρία που ο αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών» καθίσταται υπαρξιακός για ολόκληρα Έθνη, ο αμυντικός πυλώνας του δικού μας Έθνους, το σκληρό κέλυφος της Πατρίδας μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, διασφαλίζουν απόλυτα την εθνική κυριαρχία, υψώνοντας τείχη ισχυρής αποτροπής σε ξηρά, θάλασσα και αέρα απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, όντας έτοιμες από πάντα και για πάντα να επιβάλουν τη βούληση του Έθνους αν η περίσταση το απαιτήσει. Είμαστε έτοιμοι και αντικρίζουμε την μοίρα μας κατάματα, με πίστη αλλά και με αποφασιστικότητα, με θάρρος και με σύνεση, παραμένοντας ακλόνητοι στις θέσεις μας επί των επάλξεων, έτοιμοι να τιμήσουμε τα Όπλα τα Ιερά, όπως περιμένει και απαιτεί από εμάς η Ιστορία, το Έθνος και οι πρόγονοί μας, αλλά και ο Ελληνικός λαός, ώστε όποτε χρειαστεί, να προστατεύσουμε την Πατρίδα. Αυτήν την μοναδική Πατρίδα, που είναι ότι το αγιότερον, το πλέον σεβαστό και ότι πολυτιμότερο έχουμε, όπως ακριβώς το έγραψε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια ο Πλάτωνας, σε αυτά εδώ τα μέρη που ζούμε και εμείς σήμερα”.

Εορτάστηκε στους Φιλιάτες η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων Εορτάστηκε στους Φιλιάτες η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.