Δηλώσεις Αντ. Μπέζα στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών

Δηλώσεις Αντ. Μπέζα στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών


Σε δηλώσεις του κατά την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» και πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, ανέφερε:
«Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, ο Δήμος Φιλιατών βρίσκεται σε μια κατάσταση οπισθοδρόμησης. Η σημαντική μείωση, κατά 18%, του πληθυσμού του στην απογραφή του 2021 αποτελεί χαρακτηριστική απόδειξη αυτής της κατάστασης. Οι ευθύνες ανήκουν κυρίως στο κεντρικό κράτος. Ανήκουν όμως κατά ένα μέρος και σε μας τοπικά, που δεν σχεδιάσαμε σωστά, που δεν χαράξαμε μια νέα στρατηγική, που δεν καταλάβαμε τα νέα δεδομένα στην οικονομία και που δεν διεκδικήσαμε τεκμηριωμένα και αποφασιστικά. Δεν αρκούν κάποια «τυπικά» έργα υποδομής…
Το έργο του νέου Δήμαρχου Φιλιατών Βασίλη Τζίγκου, είναι επομένως πολύ δύσκολο. Του εύχομαι ολόψυχα να έχει μια γόνιμη και αποτελεσματική θητεία, καλή δύναμη, καλή αντοχή, υπομονή και αξιοπρέπεια. Και για τα μικρά, γιατί η διαχείριση της καθημερινότητας είναι η μητέρα των μαχών για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τα μεγάλα, γιατί ο Δήμος Φιλιατών πρέπει να σταθεί όρθιος.
Για να σταθεί όμως όρθιος χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και κοινή προσπάθεια. Εύχομαι λοιπόν και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, να κινηθούν την επόμενη πενταετία με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας. Οι εξουσίες πρέπει βέβαια να ελέγχονται, εδώ όμως υπάρχει ιδιαιτερότητα.
Το Φιλιάτι μας πονάει. Από την εποχή που ανοίξαμε το Τελωνείο Μαυροματίου και τη δίοδο της Πόβλας, που κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε την μεγάλη επέκταση του Νοσοκομείου, που κρατήσαμε το 628 Τάγμα Πεζικού, που εντάξαμε την Μουργκάνα στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και που ανακαινίσαμε και ενισχύσαμε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, ο Δήμος Φιλιατών «μαραζώνει»… Δεν υπάρχει ούτε περιθώριο, ούτε χρόνος για άσκοπες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Τουλάχιστον στα μεγάλα!»
Δηλώσεις Αντ. Μπέζα στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Δηλώσεις Αντ. Μπέζα στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.