Σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Στο πλαίσιο της διαχείρισης των προκλήσεων και των ελλείψεων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, το νοσοκομείο Φιλιατών αναζήτησε λύση για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου και για πρώτη φορά στην Ήπειρο, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο των Ιωαννίνων για την παροχή υπηρεσιών απομακρυσμένης διάγνωσης μαγνητικών τομογραφιών.

Αντιμέτωπη με την έλλειψη ακτινολόγων, η διοίκηση επέλεξε αυτήν την προσέγγιση για να διασφαλίσει τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο την τελευταία διετία. Όπως είναι γνωστό και σε άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ (Αγρίνιο, Τρίπολη κλπ), υπάρχουν εγκατεστημένοι εδώ και χρόνια, μαγνητικοί τομογράφοι οι οποίοι δε λειτουργούν λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Πρακτικά, ο ασθενής θα υποβάλλεται σε μαγνητική εξέταση στο νοσοκομείο Φιλιατών, και εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου ακτινολογικού προσωπικού, αυτές θα αξιολογούνται από ειδικούς στα Ιωάννινα μέσω απομακρυσμένης διάγνωσης.

Πρόκειται για μια επιλογή η οποία προέκυψε από την έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης ακτινολόγου, η οποία έχει μέχρι στιγμής προκηρυχθεί τέσσερις φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι ήδη από τον Δεκέμβριο, μπορούν να προγραμματίζονται μαγνητικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών του Ακτινολογικού, απαλλάσσοντας έτσι τους ασθενείς από τη Θεσπρωτία αλλά και την Κέρκυρα, από το κόστος και την ταλαιπωρία μετάβασης στα Ιωάννινα.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πέντε πρώτες μαγνητικές εξετάσεις.


Σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.