Μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης από την Θεσπρωτία για προσκύνημα στην Ναύπακτο

Μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης από την Θεσπρωτία για προσκύνημα στην Ναύπακτο

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Θεσπρωτίας, πραγματοποιήσαμε με τη βοήθεια του Θεού και συνοδευόμενοι από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, τρία προσκυνήματα στη Ναύπακτο.

Από το πρώτο κιόλας μοναστήρι είχαμε τη μεγάλη χαρά να συναντήσουμε μέλη από την Ενωμένη Ρωμηοσύνης των Πατρών, που με περισσή αγάπη μας περίμεναν και συμμετείχαν μαζί μας σε όλα τα προσκυνήματα.

Επισκεφθήκαμε το γυναικείο Μοναστήρι της Παναγίας της Βαρνάκοβας, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Ελλάδας, που δυστυχώς το 2020 κάηκε ολοσχερώς και γίνεται μεγάλη προσπάθεια αναστήλωσης από την αδελφότητα και με την βοήθεια των πιστών προσκυνητών!

Κατόπιν, μεταβήκαμε στην επίσης γυναικεία Ιερά Μονή Βομβοκούς που τιμάται στον Τίμιο Πρόδρομο, όπου προσκυνήσαμε και το ιερό Λείψανό του!

Τρίτη και τελευταία στάση για προσκύνημα, το απόγευμα, πριν την επιστροφή μας, το Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο της Παναγίας Γοργοεπηκόου, εντός της γραφικής και ιστορικής πόλεως της Ναυπάκτου, το οποίο ίδρυσε πριν από 70 χρόνια περίπου, ο ενάρετος γέροντας π. Αρσένιος. Είχαμε ευλογίες πολλές!

Η αγάπη και η φιλοξενία και από τα τρία μοναστήρια, θα μείνει στην καρδιά μας ανεξίτηλα χαραγμένη!
Στην Ναύπακτο, συναντηθήκαμε και με τα μέλη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Ναυπάκτου και όλοι μαζί, παρακαθίσαμε σε κοινό τραπέζι, σε ένα όμορφο σημείο της πόλης, όπου φάγαμε νόστιμα θαλασσινά και άλλα νηστίσιμα εδέσματα, ανταλλάξαμε απόψεις και αλληλοστηριχθήκαμε στον κοινό αγώνα για την ζωή και την πίστη μας.
Ευχόμαστε η χάρις του Θεού να μας αξιώσει και πάλι να ζήσουμε αντίστοιχες εμπειρίες!

   




Μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης από την Θεσπρωτία για προσκύνημα στην Ναύπακτο Μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης από την Θεσπρωτία για προσκύνημα στην Ναύπακτο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.