Ποιος θα προστατέψει το Δρέπανο και το Μακρυγυάλι; | Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ποιος θα προστατέψει το Δρέπανο και το Μακρυγυάλι; | Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 


Στην παραλία του Δρεπάνου και του Μακρυγυαλίου στην Ηγουμενίτσα, ένα ανησυχητικό φαινόμενο συμβαίνει όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, με τη θάλασσα και τη λιμνοθάλασσα να συνενώνονται, καλύπτοντας με νερό ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο.

Παρά τη συχνότητα του φαινομένου, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν λάβει αποφασιστικά μέτρα για την προστασία και τη διατήρηση της παραλίας, δημιουργώντας επιπλέον αβεβαιότητα για το μέλλον της περιοχής. 

Σήμερα, για ακόμα μία φορά, ο δρόμος από το Δρέπανο προς το Μακρυγυάλι έγινε απροσπέλαστος για τα οχήματα, καθώς βρέθηκε κάτω από τα νερά.

Η έντονη διάβρωση της ακτής τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινώσει την κατάσταση, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χαθεί αυτή η μοναδική και γραφική ακτή της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας.

Η αντιμετώπιση της διάβρωσης και η προστασία της ακτής θα πρέπει να αποτελέσουν, για τη νέα δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας αλλά και την Περιφέρεια, προτεραιότητες για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής και οικονομικής αξίας της περιοχής.

Τα μικροσυμφέροντα που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια και που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, θα πρέπει να εκλείψουν, αν θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, τα όσα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενεές.  
















Ποιος θα προστατέψει το Δρέπανο και το Μακρυγυάλι; | Δείτε φωτογραφίες και βίντεο Ποιος θα προστατέψει το Δρέπανο και το Μακρυγυάλι; | Δείτε φωτογραφίες και βίντεο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.