Συνεχείς έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις

Συνεχείς έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις



Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Μαζί με τις εκπτώσεις ξεκινούν και αυστηροί έλεγχοι για πλασματικές εκπτώσεις.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και παρατηρητικοί και ειδικά όταν έχουν εντοπίσει από νωρίς το προϊόν που τους ενδιαφέρει να έχουν εντοπίσει και την τιμή προ έκπτωσης ώστε να μπορούν να διαπιστώσουν αν όντως η έκπτωση είναι πραγματική.

Χρειάζεται προσοχή στην περίπτωση όπου αναγράφεται «Έκπτωση έως 50%» καθώς πολλές φορές διαπιστώνεται ότι αυτή αφορά μία μικρή γκάμα προϊόντων.

Αν οι εκπτώσεις, προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές τόσο ως προς τις τιμές όσο και ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση ή σε προσφορά προϊόντων, επιβάλλεται πρόστιμο έως το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο από 20.000 ευρώ.

Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, τότε το ανώτατο ύψος του προστίμου προσαυξάνεται στο 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών του.

Συνεχείς έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις Συνεχείς έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.