Ανακαλεί τις αποσπάσεις ο Υπουργός, επιστρέφουν στην Αθήνα δεκάδες και από την Ήπειρο!

Ανακαλεί τις αποσπάσεις ο Υπουργός, επιστρέφουν στην Αθήνα δεκάδες και από την Ήπειρο!


Δεκάδες αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε μάχιμες υπηρεσίες της Ηπείρου με αποσπάσεις από την Αθήνα, επιστρέφουν άρον- άρον στην πρωτεύουσα!

Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την χώρα καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Χρυσοχοίδη για επιστροφή όλων στις υπηρεσίες τους.

Αυτό βέβαια μπορεί να είναι προς όφελος της Αθήνας όμως στερεί από την επαρχία προσωπικό, ειδικά νέους αστυνομικούς, όταν οι περισσότερες υπηρεσίες είναι γηρασμένες.

Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άρα της κυβέρνησης αποτελεί η Αττική με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική επαρχία και ειδικά για περιοχές παραμεθόριες όπως η Ήπειρος.

Πρώτος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να αυξηθεί η δύναμη στην Αττική και να διπλασιαστεί η δύναμη στη ΔΙΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, περίπου 500 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ είχαν αποσπαστεί τα τελευταία χρόνια σε άλλες υπηρεσίες, φύλαξη προσώπων και στην επαρχία. Εκδόθηκε άμεσα η ανάκληση των πρώτων 200 αποσπάσεων και μέχρι την Παρασκευή είχαν επιστρέψει πάνω από 100 και είχαν ενταχθεί πάλι στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Από το επιτελείο του κ. Χρυσοχοΐδη επισημαίνεται ότι επί της προηγούμενης θητείας του ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2021, είχαν περάσει από ειδική εκπαίδευση 100 άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί για το τηλεφωνικό κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης, αλλά στη συνέχεια έφυγαν αρκετοί. Αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στην ανταπόκριση των τηλεφωνημάτων στην ‘Αμεση Δράση, αλλά και στη διαχείριση των περιστατικών.

Συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη τονίζουν ότι από την προηγούμενη θητεία του είχε βάλει ως “κόκκινη γραμμή” την μη απομάκρυνση προσωπικού από τις περιπολίες και τις άλλες υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», για αυτό τώρα θα επιστρέψουν όλοι όσοι έχουν φύγει.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία. Υπενθυμίζουν επίσης ότι, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν εκείνος που δημιούργησε τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Περιστατικών Ενδοοικογενειακής Βίας και είχε συστήσει και τα πρώτα Τμήματα στα Αστυνομικά Τμήματα, αρχής γενομένης από το Τμήμα Περιστερίου.

Σε ότι αφορά στην Τροχαία, έμφαση θα δοθεί:

* στην ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οφείλονται στην επικίνδυνη και επιθετική οδηγική συμπεριφορά και είναι η αιτία για τα πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα και

* στον έλεγχο των παραβάσεων που επηρεάζουν την κυκλοφορία και ταλαιπωρούν τους πολίτες, όπως είναι οι διπλοσταθμεύσεις, η στάθμευση πάνω σε ράμπες αναπήρων, σε στροφές λεωφορείων κλπ.

Για τα θέματα της τροχαίας έχει εκπονηθεί μελέτη και θα αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις βάσει ώρας, χρόνου, τόπου που παρατηρούνται οι περισσότερες παραβάσεις.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας, τα οποία έχουν μπει στο «κάδρο» των αλλαγών που προωθούνται και έχουν ληφθεί αποφάσεις για την ενίσχυση τους.

Ωστόσο, όπως τονίζουν τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα σχέδια δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς τα πρόσωπα που θα επιφορτιστούν με την υλοποίηση τους.

πηγή epiruspost.gr

Ανακαλεί τις αποσπάσεις ο Υπουργός, επιστρέφουν στην Αθήνα δεκάδες και από την Ήπειρο! Ανακαλεί τις αποσπάσεις ο Υπουργός, επιστρέφουν στην Αθήνα δεκάδες και από την Ήπειρο! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.