Στο Καπέσοβο η έδρα της Unesco

Στο Καπέσοβο η έδρα της Unesco


Στην επιλογή της έδρας της UNESCO στο Ζαγόρι, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Όπως είπε:

«Η απόφαση για να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο η Πασχάλειος Σχολή στο Καπέσοβο, πάρθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εμείς (Περιφέρεια- Δήμος Ζαγορίου) είχαμε προτείνει το υπό αναστήλωση Σχολείο Διλόφου. Στο Καπέσοβο γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο και από μας για την αγορά ενός πολύ ωραίου κτηρίου, το οποίο θα συμπληρώσει την όλη δομή στο Καπέσοβο.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα να είναι δύο γραφεία η έδρα της UNESCO και τα υπόλοιπα να χρησιμοποιούνται για αυτά που έχουμε προγραμματίσει, είτε με τα ανθίβολα (που αγοράσαμε παλιά ως Νομαρχιακή Αυτ. Ιωαννίνων και τώρα ως Περιφέρεια Ηπείρου), είτε με την Χάρτα του Ρήγα, είτε με άλλα πράγματα που μπορεί να έχει αυτό το Μουσείο.

Όμως δύο γραφεία που πρέπει να παρουσιάσουμε μέχρι τις 24-25 Μαΐου που θα γίνει η επίσημη τελετή για την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco, δεν δημιουργούν κανένα θέμα, όπως είδαμε να δημιουργούν κάποιοι θέμα εκ του μηδενός».

Στο Καπέσοβο η έδρα της Unesco Στο Καπέσοβο η έδρα της Unesco Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες