Με επιτυχία η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024»

Με επιτυχία η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024»


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η μεγάλη γιορτή της «Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας» (Π.Σ.Ε.) για την αποδημία. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τιμήθηκαν από την Π.Σ.Ε., παρουσία μελών και φίλων της, τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου.
Αυτά που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες καταστροφές και έχασαν τους ανθρώπους τους, από τα όργανα μιας ναζιστικής κοινωνίας βαρβαρότητας. Δίνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρέπει στο μέλλον να αναπτυχθούν τα αυγά του φιδιού, του ναζισμού, κάθε παρόμοιας ιδεολογίας, που συντελούν στην σταδιακή καταστροφή της ανθρωπότητας, του πολιτισμού της.
Στη συνέχεια κόπηκε η πίτα, από τον Πρόεδρο της Π.Σ.Ε. Χρυσόστομο (Μάκη) Κιάμο-Χήτο , παρουσία των τ. Προέδρων της, Ιωάννη Ζώη, Κώστα Αλεξίου, Γιώργου Οικονόμου και τιμήθηκαν με τη βράβευση της, οι Παναγιώτης Μπαμπούσκας, Δημήτρης Χαντζαρόπουλος, Παναγιώτης Σοκόλης, Γιώργος Τσούκαλης και η Αδελφότητα Αετόπετρας.
Τα βραβεία δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Π.Σ.Ε. Χρυσόστομο (Μάκη) Κιάμο - Χήτο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και την Ευρωβουλευτή Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.


Για μία ακόμη χρονιά, τα χορευτικά των Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Αδελφοτήτων, μελών μας, έδωσαν την δυναμική παρουσία τους, μαζί με Ενώσεις Βορειοηπειρωτών, Συλλόγων με κέντρο την Ήπειρο και την Αποδημία της, καθώς και Θεσσαλών. Παρόντες φέτος για πρώτη φορά, μέσα από το Σύλλογό τους, στα χορευτικά τυφλοί που έχουν το πάθος για τη ζωή και τον πολιτισμό, συγκινώντας τον κόσμο με την παρουσία τους αλλά και τον χορό τους.
Συμμετείχαν οι κομπανίες Θοδωρή Γεωργόπουλου (Θοδωρής Γεωργόπουλος, κλαρίνο, Μιχάλης Ζάμπας, τραγούδι-λαούτο, Παναγιώτης Ξυδέας, βιολί, Θοδωρής Τσούνης, κρουστά), Τάσου Μαγκλάρα (Τάσος Μαγκλάρας κλαρίνο, Αλέξανδρος Μαγκλάρας τραγούδι, Ηλίας Μούτσιος κρουστά, Βαγγέλης Χουσέ βιολί, Νίκος Χαλκιάς λαούτο), Βασίλη Γεραγόρη (Βασίλης Γεραγόρης κλαρίνο, Κώστας Γεραγόρης κρουστά, Γιώργος Νικόπουλος λαούτο, Κώστας Κωσταγιώργος βιολί, Ανδρέας Μετσοβίτης), «Λαλητάδες» (Δημήτρης Ρίζος κλαρίνο, Κώστας Κωσταγιώργος βιολί, Δημήτρης Ρίζος του Κλέωνα λαούτο, Ματίνα Τζήκα τραγούδι-κρουστά, Δημήτρης Τσίπρας τραγούδι), Αντώνη Κακούρη (Αντώνης Κακούρης κλαρίνο, Φάνης Κατσιώτας τραγούδι, Χρήστος Ευαγγέλου ακορντεόν, Βαγγέλης Μπακρής λαούτο, Νίκος Κατσαρός κρουστά).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση για τη χρυσή λίρα της "Πίτας του Ηπειρώτη 2024".
Ευχαριστούμε τις συλλογικότητες, με τις διοικήσεις τους, που στήριξαν και φέτος την "Πίτα του Ηπειρώτη", τα χορευτικά τους, τους δασκάλους των χορευτικών, τα μέλη των χορευτικών, και φυσικά τους εθελοντές μας, ιδίως τον Γιώργο Νάτση και Αλέξανδρο Μάτσικα.
(Θα ακολουθήσει εκτενές αφιέρωμα στην "Πίτα του Ηπειρώτη", με όλες τις παρουσίες, όσους μας τίμησαν.)
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.
Με επιτυχία η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» Με επιτυχία η «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.