Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια!

Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια!



Καθυστερήσεις, αλλαγές και τροποποιήσεις στις μελέτες, παρατάσεις… Οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξή του το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο για τα παράλια της Πάργας και της Πρέβεζας, με την κατασκευή αποχετευτικό δικτύου και τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία.

Το έργο οδηγείται σε μία ακόμη παράταση και μάλιστα αρκετών μηνών χωρίς να είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή θα είναι και η τελευταία.

Τα «έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου και των οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας» είχαν ενταχθεί με ποσό 15 εκατομμυρίων στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Οι καθυστερήσεις όμως ήταν μεγάλες κάτι που από το περασμένο καλοκαίρι είχε οδηγήσει την Διαχειριστική Αρχή να τα περιλάβει στα πρώτα τμηματοποιημένα –έργα γέφυρες όπως αποκαλούνται στο παρελθόν- και να μεριμνήσει για τη συνέχιση χρηματοδότησής τους από το νέο ΕΣΠΑ.

Από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής προκύπτει ότι θα απαιτηθεί σχεδόν ενάμισι χρόνος ακόμη για να φτάσει στο στάδιο της λειτουργίας ένα έργο που ξεκίνησε το 2016… Θα έχει συμπληρωθεί δηλαδή σχεδόν μία δεκαετία!
Η παράταση αφορά ουσιαστικά την κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, δηλαδή τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού αφού χωρίς αυτή το αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Για τη μονάδα διαπιστώθηκε η σύνταξη νέας οριστικής ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης. Η ανάδοχος εταιρεία αιτήθηκε παράταση τόσο για την συνολική προθεσμία όσο και των αποκλειστικών τμηματικών προθεσμιών του έργου.

Η παράταση που ζητήθηκε είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2025!

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου έκριναν εύλογη τη χορήγηση για την ολοκλήρωση και την έγκριση της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης και με την σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής η παράταση που δόθηκε είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2025!

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν από την οριστικοποίηση της μελέτης θα προκύψει και αλλαγή στον προυπολογισμό του έργου.


Πηγή  epiruspost.gr
Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια! Πάει για την άνοιξη του 2025 ο βιολογικός και η αποχέτευση στα παράλια! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.