ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ


28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, 10.30π.μ Πλ.Δημαρχείου
Δυναμώνουμε των αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας.


Ένα χρόνο μετά το Έγκλημα στα Τέμπη που εκατομμύρια λαού ξεχύθηκαν στους δρόμους απαιτώντας να μη ξεχαστεί και να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, βγαίνουμε ξανά στο δρόμο. Κάνουμε για ακόμα μία φορά ξεκάθαρο σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία ότι προτεραιότητα για εμάς έχουν οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Κάνουμε την οργή και την αγανάκτηση αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.

Δεν πάει άλλο!

Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει! Δουλεύουμε και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις πολύ βασικές μας ανάγκες, να αγοράσουμε βασικά καταναλωτικά αγαθά, χρωστάμε το ενοίκιο, το ρεύμα. Οι τράπεζες και τα funds καραδοκούν να πάρουν τα σπίτια μας. Ζούμε μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια και ψαχνόμαστε για δεύτερη και τρίτη δουλειά για να τα φέρουμε βόλτα.

Η εργοδοσία αποκομίζει τεράστια κέρδη από τη δική μας εξαντλητική και κακοπληρωμένη δουλειά. Δουλειά μέχρι εξαντλήσεως, 6 ημέρες την εβδομάδα, 4ωρα και 6ωρα, Κυριακές, σπαστά ωράρια, με απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων για την προστασία της υγείας μας. Μόνο οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες supermarkets το 2023 ξεπέρασαν τα 11δις ευρώ τζίρο! Ο Σκλαβενίτης άγγιξε τα 5δις ευρώ, ο ΑΒ τα 2δις, το my market το 1,58 δις, ο Μασούτης το 1,076 δις, ο Κρητικός τα 620 εκατ. Τα ΑΤΤΙΚΑ 8,4 εκατ. κέρδη το 9μηνο του 2023. Οι πωλήσεις του JUMBO ξεπέρασαν το 1δις.

Με το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ στις 28 Φλεβάρη απεργούμε!

Οι εργαζόμενοι στα Lidl γιατί η εργοδοσία, πέραν του ότι βάφτισε μεγάλο μέρος του μισθού μας «εταιρική παροχή», τώρα μας καλεί να δουλέψουμε την Καθαρά Δευτέρα και διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της με άνοιγμα καθημερινά από τις 7.45πμ και κλείσιμο το Σάββατο 9.00μ.μ.αντί για 8.00μ.μ. !

Οι εργαζόμενοι στο Σκλαβενίτη γιατί η εργοδοσία των 5 δις τζίρου μας έδωσε αυξήσεις κοροϊδίας που σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον σε όλους μας εργαλείο του συμψηφισμού με εταιρικές παροχές αδυνατούμε να καταλάβουμε τι γίνεται με το μισθό μας. Γιατί μας επιβάλει το αίσχος των 6ήμερων – 6ωρων συμβάσεων.

Ξεπερνάμε τα εμπόδια που στήνουν κυβέρνηση, εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, διοικήσεις επιχειρησιακών σωματείων, που επιλέγουν τη στιγμή που οι εμποροϋπάλληλοι στενάζουμε από την ακρίβεια να μην οργανώνουν τη διεκδίκηση και να βάζουν πλάτη στο εργοδοτικό ξεσάλωμα.

Σε κάθε κατάστημα, σε κάθε επιχείρηση, με τα αιτήματα μας, αποφασίζουμε με τους συναδέλφους μας τη συμμετοχή μας στην απεργία γιατί μόνο με το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να πάρουμε πραγματική ανάσα! Αγωνιστικά με το σωματείο μας, τους συναδέλφους μας μπορούμε να στριμώξουμε την εργοδοσία, να έχουμε κατακτήσεις.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε! Κατεβαίνουμε στο δρόμο με τους συναδέλφους μας, τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους. Μαζί με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους, με τους φοιτητές που συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, για πτυχία με αξία, για ένα πραγματικά αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Όλοι μαζί απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για εμάς, για τις δικές μας ανάγκες, την υγεία, την παιδεία, την προστασία μας από φυσικές καταστροφές. Την ίδια ώρα που γι’ αυτά επικαλείται τα “δημοσιονομικά περιθώρια” εξασφαλίζει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δίνει δις ευρώ στην πολεμική μηχανή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά στη Γάζα, για να εμπλέκεται ο λαός μας όλο και πιο βαθιά σε πολύ επικίνδυνους, πολεμικούς σχεδιασμούς.

ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ Πλ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες